Σάββατο 2 Μαΐου 2015

FT: Θα καταφέρει ο Τσίπρας να κρατήσει την Ελλάδα, στο "τρένο" του ευρώ;


 Το εκπληκτικό σκίτσο του Ingram Pinn για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να επιτύχει συμφωνία με τους πιστωτές.

 Ο Πρωθυπουργός δηλώνει αισιόδοξος ότι μέχρι την Κυριακή θα έχει βγει λευκός καπνός από τις Βρυξέλλες και θα υπάρξει μία ενδιάμεση συμφωνία σε ένα μίνιμουμ πακέτο. 
Η Κυβέρνηση προσδοκά σε μία χειροπιαστή πρόοδο των συζητήσεων ώστε να μπορεί να ζητήσει στην καλύτερη περίπτωση ένα έκτακτο Eurogroup την Δευτέρα. Οι εργασίες στις Βρυξέλλες γίνονται με εντατικούς ρυθμούς με την ελληνική αποστολή να είναι πολυπληθέστατη κοντά στα 18 άτομα με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΣΟΕ τον κ. Χουλιαράκη και να έχει συνεχή επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου.
  Στο τραπέζι βρίσκονται όλα τα θέματα ακόμη και αυτά τα οποία η Κυβέρνηση θεωρεί κόκκινες γραμμές. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Οικονομικών οι διαβουλεύσεις θα διαρκέσουν έως αύριο το βράδυ και μετά η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα και την Κυριακή θα γίνει ενημέρωση και αποτίμηση από το Κυβερνητικό επιτελείο.
  Πρώτος στόχος της Κυβέρνησης αυτή την στιγμή είναι με την ενδιάμεση συμφωνία να χαλαρώσει η ΕΚΤ και να επιτρέψει σε πρώτη φάση στις ελληνικές τράπεζες να αυξήσουν τα όρια έκδοσης εντόκων γραμματίων.
  Με την πένα του, ο σκιτσογράφος των Financial Times, Ingram Pinn, αποτυπώνει το δραματικό χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων. Στο σκίτσο του, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κρατήσει το βαγόνι της Ελλάδας στο συρμό του ευρώ, την ώρα που η Καγκελάριος Μέρκελ αρνείται να τον βοηθήσει.

Πηγή: antenna.gr