Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Η Κίνα επενδύει στον σιδηρόδρομο της Βραζιλίας!

Οι τομείς στους οποίους θα επενδύσει η Κίνα θα είναι η παραγωγή χάλυβα, τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, η ενέργεια, τα λιμάνια, η υδροηλεκτρική ενέργεια και οι σιδηρόδρομοι.

  Το ποσό των 50 δισ. δολαρίων σχεδιάζει να επενδύσει η Κίνα στη Βραζιλία, για νέα έργα υποδομής. Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί από τράπεζες των δυο χωρών κατά τη διάρκεια επίσκεψης του κινέζου πρωθυπουργού Li Keqiang στη Βραζιλία την επόμενη εβδομάδα.
 Σύμφωνα με το BBC, τα χρήματα θα κατευθυνθούν προς την κατασκευή σιδηροδρόμου που θα συνδέει την Ατλαντική Ακτή της Βραζιλίας με την Ειρηνική Ακτή του Περού, προκειμένου να μειωθεί το κόστος των εξαγωγών προς την Κίνα. Επίσης, θα χρηματοδοτήσει κοινοπραξία για την παραγωγή χάλυβα, ενώ επενδύσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στους τομείς των ανταλλακτικών αυτοκινήτων, της ενέργειας, των λιμένων, της υδροηλεκτρικής ενέργειας και των σιδηροδρόμων.
 Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιανουάριο ο κινέζος πρόεδρος Xi Jinping δεσμεύτηκε για επενδύσεις 250 δισ. δολαρίων στη Λατινική Αμερική σε διάστημα 10 ετών.

Συντάκτης: Άννα Φαλτάιτς
Πηγή: euro2day.gr