Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Αυστραλία: Φονικές πλημμύρες, διακόπτουν την λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου.

  Πέντε τουλάχιστον άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Αυστραλία από πλήμμυρες οι οποίες προκλήθηκαν από κατακλυσμιαίες βροχές. Τα θύματα, μεταξύ των οποίων και ένα 8χρονο παιδί, παγιδεύτηκαν στα οχήματά τους στο νοτιοανατολικό τμήμα του Κουίνσλαντ.
 Περισσότεροι από 30 πολίτες απεγκλωβίστηκαν από τα αυτοκίνητά τους, τα οποία παγιδεύτηκαν σε πλημμυρισμένους δρόμους στη Βρισβάνη, πρωτεύουσα της πολιτείας του Κουίνσλαντ.
  Σύμφωνα με την πρόβλεψη της αυστραλιανής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα ακραία καιρικά φαινόμενα μετακινούνται προς το νότιο και το βόρειο τμήμα της χώρας, με σφοδρούς ανέμους και ραγδαία βροχόπτωση, ενώ αναμένονται και παλιρροϊκά κύματα.
  Ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τις ανατολικές ακτές της Αυστραλίας την προηγούμενη εβδομάδα και διήρκεσε για ένα τριήμερο, προκάλεσε τον θάνατο 8 ανθρώπων, καθώς και κυκλοφοριακό κομφούζιο, με παράλυση κύριων οδικών αρτηριών, του σιδηροδρομικού δικτύου και διακοπή των δρομολογίων των πλοίων. Προκλήθηκαν επίσης ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στο Σίδνεϊ και σε άλλες πόλεις.

Πηγή: politisnews.eu