Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Σύσκεψη για τους σταθμούς μετεπιβίβασης, του μετρό Θεσσαλονίκης.

 Οι σταθμοί μετεπιβίβασης του μετρό ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Διευθυντή του Μετρό Θεσσαλονίκης, Γιώργου Κωνσταντινίδη, του Προέδρου του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ) Γιάννη Παλαιστή και του Σπύρου Βούγια, Διευθυντή του ευρωπαϊκού έργου NODES, που υλοποιεί το ΣΑΣΘ.

 Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου έγινε μελέτη για τους σταθμούς μετεπιβίβασης ενώ σύμφωνα με τον κ. Παλαιστή, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να σχεδιαστούν και να λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη σύγχρονοι σταθμοί μετεπιβίβασης, που θα διευκολύνουν όλους τους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς και θα αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο για την αύξηση των πολιτών που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες για τις μετακινήσεις τους.
 "Στο πλαίσιο αυτό μελετήσαμε έναν πρότυπο σταθμό μετεπιβίβασης στη Μίκρα, που μελλοντικά θα είναι και τερματικός του μετρό. Ενημερώσαμε επίσης τη διοίκηση του Μετρό Θεσσαλονίκης για τους στόχους του ΣΑΣΘ και τα νέα ευρωπαϊκά έργα που διεκδικεί και έχουν σχέση με την αναβάθμιση και βελτιστοποίηση των δημοσίων αστικών μεταφορών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης", πρόσθεσε ο κ. Παλαιστής.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ