Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΕΡΓΟΣΕ: Παραιτήθηκε κι άλλο μέλος από το διοικητικό συμβούλιο!

 Συνεχίζεται το «μαρτύριο της σταγόνας» σε αρκετές ΔΕΚΟ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Όσο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται, με τους εταίρους, το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, είναι φυσικό επακόλουθο ότι όλα τα άλλα ζητήματα έπονται.
 Έτσι, η δημόσια κρατική μηχανή και οι ΔΕΚΟ λειτουργούν στον… αυτόματο. Στην περίπτωση της ΕΡΓΟΣΕ, ούτε αυτό μπορεί να γίνει, αφού η εταιρεία δεν έχει πλέον διοικητικό συμβούλιο!
 Από το δ.σ. της ΕΡΓΟΣΕ έχουν παραιτηθεί διαδοχικά ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κώστας Σπηλιόπουλος (ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στο νομό Αχαΐας), ο Νίκος Κουρέτας και ο Ιωάννης Παπαδόπουλος.
 Έτσι, από 7 μέλη, το δ.σ. της ΕΡΓΟΣΕ έμεινε με 4, με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να συνεδριάζει. Δυστυχώς, οι νέες εξελίξεις, που οφείλονται (και) σε εσωτερικές έριδες στην ΕΡΓΟΣΕ, έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση λήψης αποφάσεων σε σιδηροδρομικά έργα.
 Για παράδειγμα, χθες ήταν να συζητηθεί η παράταση της σύμβασης ηλεκτροκίνησης και τηλεδιοίκησης Αχαρνές – Τιθορέα έως τις 31/12/2015. Με τη μη ολοκλήρωση του εν λόγω έργου, η ΕΡΓΟΣΕ κινδυνεύει με επιστροφή κοινοτικών κονδυλίων 20 εκατ. ευρώ.
 Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καλείται να λάβει αποφάσεις στην ΕΡΓΟΣΕ και όχι μόνο, διότι δεν υπάρχει«χειρότερο μέτρο από την αβεβαιότητα».

Πηγή: metaforespress.gr