Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Π.Ο.Σ: Όχι στη επαναπρόσληψη συνταξιούχων στην ΕΕΣΣΤΥ, ναι σε νέες προσλήψεις.

 Σε επιστολή της η Π.Ο.Σ προς το πρόεδρο της ΕΕΣΣΤΥ κ. Στέφανο Αγιάσογλου, επισημαίνει την ανάγκη για νέες προσλήψεις στην εταιρία, με κόκκινη γραμμή όμως, την μη επαναφορά συνταξιούχων σιδηροδρομικών. Παραθέτουμε την επιστολή:


"Κύριε Πρόεδρε,

  Υπέπεσε στην αντίληψή μας ότι ο υπηρεσιακός σας μηχανισμός προβαίνει σε τηλεφωνική διερεύνηση για το αν θέλουν κάποιοι συνταξιούχοι της ΕΕΣΣΤΥ να επανακάμψουν στην εργασία τους, λόγω έλλειψης προσωπικού.
   Η Π.Ο.Σ. έχει χτυπήσει το καμπανάκι και το χτυπάει από το 2014 για την κατάρρευση της εταιρείας, λόγω αποχώρησης του ανθρώπινου δυναμικού της.
   Το έχει διατρανώσει σαν αίτημα και στην προηγούμενη αλλά και στη σημερινή κυβέρνηση όπως επίσης και στη συνάντησή μας με το Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ πέρσι για το ζήτημα της ανακατασκευής της ατμήλατου και την πρόσληψη 4 συνταξιούχων συναδέλφων.
   Υπενθυμίζουμε δε, ότι σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαμε μαζί σας κε Πρόεδρε, ήταν σαφής και κατηγορηματική η δέσμευση τόσο η δική σας όσο και του Δ.Σ. της ΕΕΣΣΤΥ ότι δεν πρόκειται η εταιρεία να ξαναπροβεί στις ίδιες ενέργειες. 
   Η Π.Ο.Σ. απευθυνόμενη προς πάσα κατεύθυνση προβάλλει επιτακτικά το ζήτημα για προσλήψεις που είναι και ο μόνος δρόμος επανάκαμψης της εταιρείας και της σιδηροδρομικής τεχνογνωσίας. Ζήτημα το οποίο από όσο γνωρίζουμε το ασπάζεστε κι εσείς και το έχετε αποδείξει με τις όποιες οικονομοτεχνικές μελέτες έχετε κάνει στο θέμα του μισθολογικού κόστους της ΕΕΣΣΤΥ.
   Η Π.Ο.Σ. και οι εργαζόμενοι σε καμία περίπτωση δεν αποδέχονται την επαναφορά συνταξιούχων – πράγμα που είναι αντίθετο και με τη δική σας δέσμευση - σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε και να παρεμποδίσουμε τέτοια φαινόμενα που δεν συνάδουν με τη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η χώρα όσον αφορά την ανεργία. 


Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας
ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ     ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ"





"Σιδηροδρομικά Νέα"