Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ψήφισμα της Π.Ο.Σ για πολύνεκρο δυστύχημα στα ΕΛΠΕ.

  "Πριν λίγες ημέρες η εργατική τάξη, έχασε τα τελευταία θύματα της στο βωμό της ολοένα μεγαλύτερης αύξησης των κερδών των βιομηχάνων.
Το πολύνεκρο δυστύχημα στα πρώην δημόσια ΕΛΠΕ δείχνει το πιο αποτρόπαιο πρόσωπο της εκμετάλλευσης των εργαζομένων από τα πετρελαϊκά συμφέροντα που μειώνουν συνεχώς το εργατικό κόστος και καταστρατηγούν κανόνες ασφαλείας προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.
  Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων συναδέλφων μας και στους συναδέλφους μας εργαζόμενους των ΕΛΠΕ στον αγώνα τους να κερδίσουν τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίες που έχασαν από τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.
  Ζητάμε από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και την κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα στον έλεγχο για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος και την παραδειγματική απόδοση ευθυνών και στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια δυστυχήματα.
  Ο εθνικός πλούτος όπως είναι τα πετρέλαια πρέπει να λειτουργούν προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι όπλο στα χέρια των ισχυρών για να καταδυναστεύουν το λαό. 


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ"