Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Συζητήθηκε η προσφυγή κατοίκων, κατά της έλευσης του Τραμ-Τραίνου στο Πειραιά.

Ποτέ δεν είναι αργά… έστω και 6 χρόνια μετά.

 Μετά από 6 χρόνια αναβολών, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή κατοίκων της πόλης του Πειραιά κατά της έλευσης του Τραμ-Τραίνου μέσα από το κέντρο του Πειραιά ζητώντας την ακύρωση των εργασιών όπως εξελίσσεται και την τήρηση των σχετικών συμφωνιών και μελετών. Παρ’ όλες τις αναβολές όλα αυτά τα χρόνια, ακόμα και σήμερα υπήρχε προσπάθεια για αναβολή ενός εκ των δικηγόρων που εκπροσωπούσε την κατασκευαστική εταιρεία, κάτι που το δικαστήριο απέρριψε και επέλεξε να συζητηθεί η προσφυγή. Το δικαστήριο επέβαλε την 25η Μαΐου ως τελική ημερομηνία κατάθεσης όλων των υπομνημάτων έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος της υπόθεσης και να προχωρήσει η υπόθεση στο επόμενο στάδιο, αυτό της απόφασης. 
 Ο συνδυασμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια των κατοίκων παρευρέθη με τον Επικεφαλής του συνδυασμού και Δημοτικό Σύμβουλο κο Αντώνη Καλογερόγιαννη και την επιλαχούσα Δημοτική Σύμβουλο κα Ξένια Ιωαννίδου. «Όσο κι αν φαίνεται αργά κι ενώ τα έργα του Τραμ – Τραίνου προχωρούν κι έχουν μεταβάλει την ζωή των Πειραιωτών σε κόλαση, η ελληνική δικαιοσύνη οφείλει να κρίνει και να αποφασίσει προς όφελος των Δημοτών. Οφείλει να κρίνει αν ο Πειραιάς θα συνεχίσει να υπάρχει ως ευρωπαϊκή πόλη ή θα μεταβληθεί σε πόλη τριτοκοσμικής χώρας. Οφείλει η δικαιοσύνη να μην επιτρέψει τον αργό θάνατο του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας στην πόλη του Πειραιά, οφείλει να αποδεχτεί την προσφυγή και να σταματήσει άμεσα τα έργα», δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Καλογερόγιαννης. 
 Η επιλαχούσα Δημοτ. Σύμβουλος Ξένια Ιωαννίδου επεσήμανε την αναγκαιότητα να αντιδράσουμε όλοι οι Πειραιώτες στην έλευση του καταστροφικού μέσου για την πόλη μας. «Όλοι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε, ακόμα και τώρα και να σταματήσουμε το έγκλημα που συντελείται για την πόλη μας. Αποφασιστικά και δυναμικά, χωρίς συμβιβασμούς και παραχωρήσεις, ενωμένοι, διεκδικούμε το καλύτερο για την πόλη μας, για εμάς και τα παιδιά μας. Δεν θα επιτρέψουμε σε άλλους να αποφασίζουν για εμάς και αυτό μπορούμε να το αποδείξουμε μόνο στην πράξη μέσα από ένα οργανωμένο πλάνο δράσης και ανάλογες κινητοποιήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά η Ξένια Ιωαννίδου.
 Να τονιστεί ότι την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ χειρίστηκαν νομικά οι δικηγόροι Ι. Βρέλλος και Α. Γιαννούλου ενώ το παρών έδωσαν δεκάδες Πειραιώτες μέλη της ομάδας Κατοίκων & Φορέων του Πειραιά ενάντια στην Διέλευση του Τραμ-Τραίνου από το Κέντρο του Πειραιά . Με μια γρήγορη ματιά διακρίναμε τον Δημοτικό Σύμβουλο Ηλία Κατσαφάδο, τον τέως Αντιδήμαρχο Γιάννη Σπυράκη, τον ναύαρχο κο Νίκο Αρτεμάκη, τον καθηγητή κο Ηλία Φιλιππίδη, τον ιατρό κο Γιώργο Ουρανό, τον δικηγόρο κο Δημήτρη Πάνου, την κα Αθηνά Δεληνταδάκη και την κα Μαργαρίτα Φώσκολου.

Πηγή: pireasnews.gr