Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ελβετία: Τρένο εκκενώνεται από τους επιβάτες, λόγω κατολίσθησης!

Swiss train passengers evacuated after landslide   Πεντακόσιοι επιβάτες του τρένου IC της Swiss Federal Railways (SBB), εκκένωσαν το τρένο λόγω κατολίσθησης στο Flammatt της επαρχίας του Φράιμπουργκ, με αποτέλεσμα τη διακοπή της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας μεταξύ του Μπερν και της Λωζάννης.
Η κατολίσθηση, ακολουθούμενη από σφοδρή βροχή, μπλόκαρε την διέλευση του τρένου που ταξίδευε από το Saint Gallen στη Γενεύη, με αποτέλεσμα οι επιβάτες, να επιβιβαστούν σε λεωφορεία για τον προορισμό τους. Λόγω του γεγονότος, λεωφορεία επιστρατεύτηκαν επίσης για όλους τους επιβάτες που θα ταξίδευαν, από το Μπέρν στο Φράιμπουργκ. 
 Μία άλλη εναλλακτική διαδρομή μεταξύ Λωζάνης-Μπερν μέσω Yverdon-les-Bains, παραμένει κλειστή λόγω εκτροχίασης εμπορικού τρένου, στο δήμο του Daillens, το οποίο  μετέφερε επικίνδυνα υλικά. Η ανάγκη εκκαθάρισης της περιοχής ήταν επιτακτική, λόγω των διαβρωτικών χημικών που μετέφεραν τα βαγόνια, καθώς παράλληλα, οι σιδηροδρομικές γραμμές και ο εξοπλισμός της σήμανσης είχαν υποστεί ζημιές.  

Επιμέλεια: "Σιδηροδρομικά Νέα"