Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Εκδήλωση κατά του καρκίνου του παχέους εντέρου, στο σταθμό μετρό του Συντάγματος!

«Πρόλαβε τον καρκίνο παχέος εντέρου» με την εξέταση που σώζει ζωές Τουλάχιστον 5.000 Έλληνες κάθε χρόνο εκδηλώνουν καρκίνο του παχέος εντέρου, με τους μισούς εξ αυτών να ηττώνται κατά κράτος από την ασθένεια. Ανάλογη «αρνητική» δυναμική έχει ο συγκεκριμένος καρκίνος σε όλο τον δυτικό κόσμο, κατέχοντας παγκοσμίως τον τίτλο του τρίτου συχνότερου αλλά και πιο θανατηφόρου καρκίνου. Την ίδια στιγμή, είναι διαθέσιμο το «όπλο» για την αναχαίτισή του, χωρίς ωστόσο να το χρησιμοποιούν όλοι παρότι έχουν τη δυνατότητα: Πρόκειται για την κολονοσκόπηση, τη σωτήρια εξέταση για την πρόληψη του καρκίνου στην οποία πρέπει να υποβάλλονται άνδρες και γυναίκες άνω των 50 χρόνων.
 Με κεντρικό σύνθημα «Ενημερώσου - Δράσε - Πρόλαβε τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου - Η κολονοσκόπηση σου σώζει τη ζωή», η Επιτροπή για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου επιδιώκει να ενημερώσει τον γενικό πληθυσμό για την αξία της κολονοσκόπησης και να κινητοποιήσει τους 4 εκατ. άνδρες και γυναίκες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας να εντάξουν τη συγκεκριμένη εξέταση στον τακτικό ιατρικό έλεγχό τους.
 Στην νεοσυσταθείσα Επιτροπή για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου συμμετέχουν η Ελληνική Γαστρεντερολογική Εταιρεία (Ε.Γ.Ε.), η Επαγγελματική Ένωση Γαστρεντερολόγων Ελλάδος (ΕΠ.Ε.Γ.Ε.) και το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ.). Συντονιστής της Επιτροπής είναι ο Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Ευαγγελισμού και Γεν. Γραμματέας του ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ, κ. Δημήτρης Γ. Καραμανώλης,
 Προς την κατεύθυνση αυτή, η Επιτροπή διοργανώνει εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, στο σταθμό του μετρό «Σύνταγμα», κατά το διάστημα Παρασκευή 15 Μαΐου - Κυριακή 17 Μαΐου, όπου θα γίνεται ενημέρωση από ιατρούς γαστρεντερολόγους με «ξενάγηση» σε ειδική κατασκευή-ομοίωμα εντέρου, κατά τα πρότυπα αντίστοιχων ενεργειών που έχουν διοργανωθεί με επιτυχία στο εξωτερικό.

Πηγή: protothema.gr