Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ιταλία: Τρομερό μακελειό στην Νάπολι. Ακυρώθηκαν εγκαίνια μετρό εξαιτίας του!


 Ένας διαπληκτισμός σχετικά με το σωστό μάκρος του σκοινιού για το άπλωμα της μπουγάδας στάθηκε αφορμή ο νοσοκόμος από τη Νάπολι Τζούλιο Μούρολο να δολοφονήσει τέσσερις ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους έξι το απόγευμα της Παρασκευής.
 Ο 48χρονος δράστης καβγάδισε έντονα με τον αδελφό του, με τον οποίο είχε από καιρό χρηματικές διαφορές. Σε κατάσταση αμόκ, τον δολοφόνησε με κυνηγετικό όπλο και στη συνέχεια πυροβόλησε την αδελφή του και έναν γείτονα, αστυνομικό στο επάγγελμα, ο οποίος παρενέβη, σε μια μάταιη προσπάθεια να αποκλιμακώσει την ένταση.
 Στη συνέχεια ο Μούρολο ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στο Μιάνο, προάστιο της Νάπολης, και άρχισε να πυροβολεί εναντίον περαστικών. Με τις σφαίρες του δολοφόνησε έναν νεαρό ανθοπώλη, ο οποίος περνούσε ανυποψίαστος με το μηχανάκι του.
 Έξι ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν. Εξ αυτών, δυο αστυνομικοί, δυο καραμπινιέροι κι ένας πολίτης δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας αστυφύλακας δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
 Μιάμιση ώρα μετά και κατόπιν διαπραγμάτευσης με την αστυνομία ο Μούρολο παραδόθηκε. Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν αμέσως στη φυλακή, διότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να τον λιντσάρει το πλήθος. «Μη με σκοτώσετε, έκανα βλακεία» είπε στους αστυνομικούς και τους καραμπινιέρους μόλις βγήκε από το διώροφο κτίριο όπου ζούσε.

 Η τελετή εγκαινίων ενός νέου σταθμού του μετρό, που είχε προγραμματισθεί για χθες στη Νάπολη και στην οποία αναμενόταν να παραστεί ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ακυρώθηκε σε ένδειξη πένθους.


Πηγή: zougla.gr