Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Το μήνυμα ενός μαθητή, σε έναν ασυνόδευτο ανήλικο μετανάστη στο μετρό!!!

 Υπάρχουν πράξεις απλές που σε κάνουν να πιστέψεις πως ακόμα υπάρχει ελπίδα. Για την Ελλάδα, για την Μεσόγειο, για την Ευρώπη. Για τον πλανήτη όλο. Το μήνυμα ενός μαθητή λυκείου σε ανήλικο μετανάστη.

 Πίσω από τις λέξεις, "πολιτική", "ευρωπαϊκή μεταναστευτική ατζέντα", "σύνορα" και "διακινητές", υπάρχουν άνθρωποι. Άνθρωποι που ρισκάρουν τις ζωές τους για ένα καλύτερο μέλλον, σε έναν ξένο τόπο. Άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες αλλά με ένα κοινό σημείο. Το όνειρο για αλλαγή, το αίτημα για ελευθερία.
 Το Δίκτυο Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΕΤΑδρασης μας ενημέρωσε για το παρακάτω περιστατικό που στέλνει τα δικά του μηνύματα σε όλο τον πλανήτη. Εμείς, με χαρά μας το δημοσιεύουμε μαζί με τη φωτογραφία που πραγματικά συγκινεί και δίνει μαθήματα καθημερινής ανθρωπιάς και αυθορμητισμού. Και στο τέλος της ημέρας, μας κάνει να σκεφτούμε πως ακόμα υπάρχει ελπίδα για όλους μας.
 Αξίζει να σκεφτούμε πως όταν μιλάμε για ασυνόδευτους ανηλίκους μιλάμε για μικρά παιδιά που έχουν αποχωριστεί τους γονείς τους εξαιτίας πολέμου, διώξεων και βίας.
 Ένα μέλος του Δικτύου Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων μπήκε λοιπόν στο μετρό μαζί με το παιδί που έχει αναλάβει, προκειμένου να το συνοδεύσει στο νοσοκομείο.
 Κατά τη διαδρομή, συζητούσε με το παιδί στα αγγλικά και του εξηγούσε τη διαδικασία που θα ακολουθήσουν για να φροντίσουν ένα θέμα υγείας του. Μιλούσαν επίσης για τη Δομή στην οποία φιλοξενείται και για τη ζωή του εκεί.
 Απέναντί τους καθόταν ένα άλλο αγόρι, μαθητής λυκείου. Άθελά του τους άκουσε και σιωπηλά έβγαλε από την τσάντα του ένα πρόχειρο χαρτί και σχεδίασε. Φεύγοντας, τους το έδωσε. 

Το μήνυμα του είναι αυτό:
 
 "Το χαμόγελο του ήταν κάτι που μου έδωσε τη ζεστασιά που ελάχιστες φορές έχω αισθανθεί πριν στη ζωή μου. Κράτα τη σημαία του ονείρου ψηλά!". Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς πολλά σχόλια.
 Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία του μικρού παιδιού, οι άνθρωποι της ΜΕΤΑδρασης μας ενημέρωσαν πως δεν θα ήθελαν να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων.


Συντάκτης: Χρήστος Δεμέτης
Πηγή: news247.gr