Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Την απόφαση του Πρωτοδικείου, αναμένει η κατασκευαστική "Έδραση", για το σχέδιο εξυγίανσής της.

 Σε αναμονή της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών βρίσκεται η διοίκηση της εταιρείας Εδραση Χ. Ψαλλίδας, αναφορικά με την επικύρωση ή μη της συμφωνίας εξυγίανσης που έχει επεξεργαστεί με τις τράπεζες και τους πιστωτές της.
 Η σχετική συμφωνία συζητήθηκε εντέλει χθες ενώπιον του δικαστηρίου. Η αποδοχή της θα σημάνει και την έναρξη του σχεδίου για την αναδιάρθρωση του χρέους της Εδρασης, καθώς το επιχειρηματικό σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, διαγραφή τμήματος του δανεισμού και μετοχοποίηση μέρους του, όπως επίσης ρυθμίσεις οφειλών προς το προσωπικό, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.
 Ειδικότερα, μεταξύ των ακινήτων που θα πωληθούν, περιλαμβάνονται 31 απούλητα διαμερίσματα της εταιρείας στο Νέο Φάληρο. Η συνολική ακίνητη περιουσία της εταιρείας αποτιμάται στα 23,5 εκατ. ευρώ. Το σύνολο των οφειλών της Εδρασης ανέρχεται σε 207,37 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 111 εκατ. ευρώ αφορούν σε τραπεζικές υποχρεώσεις, ενώ προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία οφείλονται 15,2 και 11,3 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα. Επιπλέον 11,6 εκατ. ευρώ έχουν λαμβάνειν οι εργαζόμενοι και 10,7 εκατ. ευρώ οι λοιποί προμηθευτές, ενώ 7 εκατ. ευρώ οφείλονται και για συμφωνίες ενοικίασης μηχανημάτων.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2014, η Εδραση σημείωσε κύκλο εργασιών της τάξεως των 8,4 εκατ. ευρώ, έναντι 6,7 εκατ. ευρώ το 2013, ως αποτέλεσμα της ανάληψης νέων έργων, όπως επεκτάσεις των σταθμών μετρό στο τμήμα Χαϊδάρι - Πειραιάς, έργα του ΟΣΕ και του Προαστιακού, αλλά και της Ολυμπίας Οδού. Οι ζημίες προ φόρων υποχώρησαν σε 18,9 εκατ. ευρώ, έναντι 24,6 εκατ. ευρώ το 2013, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα δεν ξεπερνούν τις 74.000 ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr