Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Σήμερα οι συγκεντρώσεις των Συνταξιούχων για την Υγεία. Συμμετέχουν οι σιδηροδρομικοί.

 Κάλεσμα προς τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στην παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση για την Υγεία, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, που διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 20 Μάη στις 10 το πρωί,απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - Δημοσίου - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας. Υπενθυμίζεται πως σήμερα οι εργαζόμενοι στην Υγεία πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ προηγούνται πλήθος πολύμορφων δραστηριοτήτων από Λαϊκές Επιτροπές και Φορείς για την Υγεία. 
 Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους και απαιτούν να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα της Υγείας.

Απαιτούν:
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Κατάργηση του νομικού πλαισίου και των αποφάσεων που εμπορευματοποιούν την Υγεία.
  • Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασφαλισμένων για φάρμακα, εξετάσεις και νοσηλεία.
  • Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.
  • Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο της Υγείας.
  • Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην Υγεία σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.
Συγκεντρώσεις των συνταξιούχων σε άλλες πόλεις

 Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους.
 Στη Λάρισα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, πρώην ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ του νομού καλούν σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο και μετά σε πορεία. Στην Πάτρα, το Συντονιστικό Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, Δημοσίου, ΤΣΑ, ΔΕΗ, ΟΑΕΕ - ΤΑΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στην πλατεία Γεωργίου, μαζί με τους εργαζόμενους στον κλάδο Υγείας - Πρόνοιας. 
 Στην Κρήτη, η Ένωση Συνταξιούχων διοργανώνει παγκρήτια κινητοποίηση στις 11 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Στη Ζάκυνθο, οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν σε συγκέντρωση την ίδια μέρα, στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Στον Βόλο, η συγκέντρωση θα γίνει έξω από το Νοσοκομείο στις 12 το μεσημέρι. Στη Λαμία εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα συγκεντρωθούν στις 11 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: 902.gr