Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ιαπωνία: Ισχυρός σεισμός 7,8 ρίχτερ. Διέκοψαν την λειτουργία τους οι υπερταχείες στο σιδηρόδρομο!

 Ισχυρή σεισμική δόνηση σε υποθαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ιαπωνίας σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Δεν έχει εκδοθεί προς το παρόν προειδοποίηση για τσουνάμι.

 Το αμερικάνικο γεωλογικό ινστιτούτο μετέδωσε πως ο σεισμός που ταρακούνησε την ιαπωνική πρωτεύουσα το πρωί του Σαββάτου ήταν έντασης 7.8 ρίχτερ και είχε επίκεντρο 874χλμ από το Τόκιο. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του AFP τα κτίρια της ιαπωνικής πρωτεύουσας σείστηκαν έντονα για σχεδόν ένα λεπτό. Μέχρι ώρας δεν έχει εκδοθεί κάποια προειδοποίηση για τσουνάμι.
  Ο σεισμός έλαβε χώρα στις 11.30 τοπική ώρα, 14.30 ώρα Ελλάδος με το κέντρο συναγερμού για Τσουνάμι του Ειρηνικού να εκδίδει ανακοίνωση με την οποία τονίζεται πως "δεν υπάρχει απειλή τσουνάμι, αφού το εστιακό βάθος του σεισμού είναι αρκετά μεγάλο".
  Η ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία δίνει τη δική της εκτίμηση για το σεισμό κάνοντας λόγο για ένταση 8.5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος 589χλμ. Σύμφωνα με την εταιρία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του Τόκιο, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην πυρηνική εγκατάσταση της Φουκοσίμα.
  Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Ναρίτα διεξάγονται κανονικά. Αντίθετα οι υπερταχείες στο σιδηροδρομικό δίκτυο μεταξύ Τόκιο και Οσάκα διεκόπησαν εξαιτίας διακοπές ρεύματος.
  Στην Ιαπωνία βρίσκεται αυτές τις ημέρες και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή, η οποία και δήλωσε πως δεν έχει φυσικά βιώσει ξανά κάτι παρόμοιο. Η κα. Μακρή ανήρτησε πριν από λίγο το παρακάτω στο λογαριασμό της στο facebook:



Πηγή: news247.gr, BBC/Abcnews