Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Παρεμβάσεις 60.000 ευρώ, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας.

 Εγκρίθηκαν, παρά τις έντονες αντιδράσεις της μειοψηφίας, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας, που θα κοστίσουν στο Δήμο περίπου 60.000 ευρώ με το ΦΠΑ. 
 Το έργο, που θα χρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΤΑ, προβλέπει παρεμβάσεις στις σχεδιασμένες υπαίθριες διαδρομές περιπάτου, με δαπεδόστρωση από θραυστό υλικό λατομείου (στουρνάρι). Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, έχουν γίνει σήμερα, σε πολλά σημεία τους, ακατάλληλες για χρήση από τους περιπατητές και με την παραμικρή βροχόπτωση σχηματίζεται λάσπη.
 Παρεμβάσεις θα γίνουν και στον κεντρικό διάδρομο περιπάτου, όπου προβλέπεται η δαπεδόστρωση με κυβόλιθους τσιμέντου τεχνητής παλαίωσης και ολόσωμης βαφής (χρώματος terracotta), αφού γίνει η αναγκαία προεργασία. Επίσης, στους περιμετρικούς διαδρόμους θα γίνει ανακατασκευή της υφιστάμενης δαπεδόστρωσης από στουρνάρι και, όπου είναι αναγκαίο, συμπλήρωση κρασπέδων από σκυρόδεμα.
 Εκ μέρους της μειοψηφίας αντέδρασε κυρίως ο Σταμ. Μπεχράκης, ο οποίος σημείωσε πως στο πλαίσιο εξοικονόμησης χρημάτων, αντί να γίνουν όλες αυτές οι παρεμβάσεις, θα μπορούσε να γίνει εξυγίανση του υφιστάμενου υλικού (στουρνάρι) και να συμπληρωθεί όπου απαιτείται. Αναρωτήθηκε, επίσης, γιατί να γίνει τσιμεντόστρωση στον κεντρικό διάδρομο, έστω και με τη μορφή των κυβόλιθων.
 Αντιδρώντας από την πλευρά της πλειοψηφίας ο Γ. Φάβας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν με τη λάσπη που σχηματίζεται τη χειμερινή περίοδο, στο ότι είναι δύσκολο στις μητέρες να κυλούν τα καροτσάκια με τα παιδιά τους στο στουρνάρι, αλλά και στο ότι προκαλούνται ατυχήματα λόγω του συγκεκριμένου υλικού.
 Απαντώντας ο κ. Μπεχράκης αναρωτήθηκε, ανάμεσα σε άλλα, αν είναι ευκολότερο το να κυλά καροτσάκι στον κυβόλιθο που θα έχει συνεχείς αναπηδήσεις, αλλά οι προβληματισμοί του στάθηκε αδύνατο να πείσουν τους συναδέλφους του της πλειοψηφίας, οι οποίοι τελικά υπερψήφισαν την πρόταση.

Πηγή: tharrosnews.gr