Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Κίνα: Πρόσφερε ταξίδι αξίας 33 εκατ. € σε 6.000 υπαλλήλους του!!! Χρειάστηκαν 7.600 θέσεις στο τρένο TGV!!!

 Ενα υπέροχο τετραήμερο στο μαγευτικό Παρίσι και τη Γαλλική Ριβιέρα προσέφερε σε 6.000 εργαζόμενους(!) ο Λι Γινγουάν, πρόεδρος του Ομίλου Τιεν, ταξίδι το οποίο κοστίζει 33 εκατομμύρια ευρώ! Το αφεντικό φαίνεται πως... τρελάθηκε, καθώς ο 54χρονος, ο οποίος ανακηρύχτηκε από τον Τύπο ως «ένας από τους καλύτερους εργοδότες στον κόσμο», θέλησε να κάνει ένα ιδιαίτερο δώρο στους εργαζόμενους για την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του ομίλου.
 Ο Γινγουάν έκλεισε δωμάτια σε 140 παριζιάνικα ξενοδοχεία και εισιτήρια για τα τοπικά αξιοθέατα, μεταξύ αυτών στο Λούβρο και τον Πύργο του Αϊφελ. Επιπλέον, χρειάστηκε 7.600 θέσεις στο τρένο TGV για το ταξίδι στην Κυανή Ακτή στη Γαλλική Ριβιέρα κι έτσι χρειάστηκαν επιπλέον συρμοί και προσωπικό στο Σταθμό της Λιόν για τη μεταφορά τους. Για τη διαμονή ο 54χρονος πρόεδρος έκλεισε 4.760 δωμάτια σε ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων στο Μονακό και τις Κάννες. 
 Πρόκειται για το μεγαλύτερο γκρουπ τουριστών που επισκέφθηκε ποτέ τη Γαλλία, ωστόσο στόχος των εργαζόμενων ήταν να σπάσουν ένα άλλο ρεκόρ Γκίνες. Οι χιλιάδες ταξιδιώτες συγκεντρώθηκαν σε πλατεία της Κυανής Ακτής και είπαν ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη φράση που έχει καταγραφεί ποτέ στο βιβλίο των ρεκόρ: «Το όνειρο της Τιεν είναι ωραίο στην Κυανή Ακτή».
 Ο πολυεθνικός όμιλος Tiens δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς, μεταξύ αυτών στον τουρισμό, στην ηλεκτρονική διαφήμιση, στη διαχείριση, στον τομέα της Υγείας και τη βιοτεχνολογία. Ο Γινγουάν κατέχει μία θέση στη λίστα του «Forbes» με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και είναι ο 24ος πιο πλούσιος στην Κίνα, καθώς ίδρυσε την εταιρία το 1995. 
 Το ταξίδι που διοργάνωσε αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ολοένα αυξανόμενης οικονομικής δύναμης της Κίνας και τη δυναμική της Γαλλίας ως τουριστικού προορισμού. Το 2013 η Γαλλία φιλοξένησε περίπου 85 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, αποτελώντας το μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό της Ευρώπης, με τα έσοδα που καταγράφει να φτάνουν τα 150 δισεκατομμύρια ευρώ. Πέρυσι οι τουρίστες από την Κίνα έφταναν τα 1,7 εκατομμύρια και, σύμφωνα με το περιοδικό «Economist», οι Κινέζοι ταξιδιώτες είναι το ένα δέκατο των τουριστών παγκοσμίως και μάλιστα ξοδεύουν περισσότερα από τον καθένα -180 δισεκατομμύρια ευρώ το 2013.

Πηγή: e-typos.com