Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Την παρέμβαση του υπουργείου ζητά το Σωματείο Εργαζομένων. Καταγγελίες για προσλήψεις, με μηνιαίους μισθούς 15.000 €.

 Για προκλητικό διαγωνισμό για την πρόσληψη Τεχνικού Συμβούλου στην Αττικό Μετρό Α.Ε. με συνολικό κόστος 18 εκ. Ευρώ κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων Αττικό Μετρό με επιστολή που απέστειλε για το Μετρό Θεσσαλονίκης προς το Υπουργείο Υποδομών.

 Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, στην επιστολή που αποστέλλει το Σωματείο κάνει λόγο για έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ που αφορούν στη συνέχιση της διαδικασίας πρόσληψης από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ νέου Τεχνικού Συμβούλου για τα έργα του ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με συνολικό προϋπολογισμό 18εκ. ευρώ συν ΦΠΑ!!
 Συγκεκριμένα, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προχωρά στη αξιολόγηση των Τεχνικών Προσφορών από την οποία θα προκύψει ο νέος Τεχνικός Σύμβουλος, του σταματημένου!! έργου του μετρό Θεσ/νίκης και των επεκτάσεών του. Η νέα σύμβαση θα είναι πρωτοφανής τόσο σε κόστος όσο και σε αριθμό εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι μέσω του Συμβούλου αναμένεται να ξεπεράσουν σε αριθμό τους μηχανικούς της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ που απασχολούνται στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης και γεννάται το εύλογο ερώτημα «ποιόν ακριβώς θα συμβουλεύουν». Πρόκειται επί της ουσίας για την αντικατάσταση των εργαζομένων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ από συμβούλους μέσω της παραχώρησης του έργου σε ιδιώτες, καθώς στήνεται μια δεύτερη εταιρεία εντός της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ με το προκλητικό για τη σημερινή εποχή κόστος των 15.063 ευρώ με το ΦΠΑ, τον μήνα ανά εργαζόμενο.
 Το Σωματείο αναφέρει ότι γνωρίζει καλά ότι από το προαναφερόμενο ποσό, το μικρότερο μέρος καταλήγει στα χέρια των εργαζομένων του Συμβούλου, οι οποίοι μέχρι σήμερα στη συντριπτική τους πλειοψηφία κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.
 Το Σωματείο ζητά από τον αναπληρωτή Υπουργό την ανάκληση αυτής της απαράδεκτης διαδικασίας ώστε να βρεθούν πιο ορθολογικοί τρόποι για την κάλυψη των παγίων αναγκών της εταιρείας σε στελεχικό δυναμικό.

Πηγή: patrastimes.gr