Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Αυτοψία της Cosco, στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Σύνορα.

  Θορυβημένοι για τις ελλείψεις στις υποδομές του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ εμφανίζονται οι εκπρόσωποι της κινεζικής Cosco, οι οποίοι με αφορμή τον πρόσφατο εκτροχιασμό εμπορευματικής αμαξοστοιχίας προχώρησαν σε αυτοψία του δικτύου στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Σύνορα και ετοιμάζουν έκθεση που θα αποστείλουν στην κινεζική κυβέρνηση.
  Η κινεζική πλευρά, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τηρεί στάση αναμονής θεωρώντας ότι υπάρχει αρρυθμία στη συντήρηση, ενώ εκφράζονται και φόβοι για κατάρρευση του συστήματος.
  Η εικόνα με τα εκτροχιασμένα βαγόνια τρένου, τα διαλυμένα κοντέινερ και τα διασκορπισμένα προϊόντα στα χωράφια, στο χωριό Γέφυρα, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη, πριν από λίγες εβδομάδες προβλημάτισε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Cosco, με τους σιδηροδρομικούς να αφήνουν αιχμές για μη σοβαρότητα στο σύστημα συντήρησης των υποδομών. Αυτό το τρένο ήταν ένα από τα δύο τρία που στέλνει καθημερινά η Cosco από το Θριάσιο Πεδίο προς την Κεντρική Ευρώπη (Τσεχία, Ουγγαρία και Σλοβακία), συχνά με ενδιάμεσο σταθμό τη Θεσσαλονίκη.

Συντάκτης: Φάνη Ζώη
Πηγή: naftemporiki.gr