Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Γερμανία: Το κύμα κακοκαιρίας φέρνει χάος και στον σιδηροδρομικό δίκτυο!

 Με ισχυρές βροχές και ανέμους ταχύτητας μέχρι και 192 χλμ./ώρα, το σύστημα κακοκαιρίας «Νίκλας» έχει σαρώσει από τα δυτικά προς τα ανατολικά τη Γερμανία, φτάνοντας και σε Αυστρία και Ελβετία, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον έξι νεκρούς. Σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα, χάος στις μετακινήσεις και κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους σιδηροδρόμους που «νέκρωσαν» σε ορισμένα τμήματα της χώρας.
  Στη Βαυαρία και τη Ρηνανία σκοτώθηκαν δύο άνδρες και μία γυναίκα όταν δέντρα που έπεσαν από τους ανέμους χτύπησαν τα αυτοκίνητά τους. Στη Σαξονία, κατάρρευση μικρού τείχους στοίχισε τη ζωή σε έναν άνδρα. Στην Ελβετία, κοντά στα σύνορα με τη Γερμανία, ένας 75χρονος σκοτώθηκε στο αυτοκίνητό του επίσης από πτώση δέντρου ενώ στο Μάουτχαουζεν της Αυστρίας ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν ο άνεμος τον έριξε από την στέγη του σπιτιού που την ώρα που προσπαθούσε να την ενισχύσει για την κακοκαιρία. Έβδομος θάνατος οδηγού σε τροχαίο, επίσης στη Βαυαρία, ενδέχεται να οφείλεται στην κακοκαιρία.
 Τραυματισμοί αναφέρθηκαν σε διάφορα σημεία της χώρας, μεταξύ των οποίων μία εννιάχρονη που τραυματίστηκε σοβαρά στη Βαϊμάρη όταν δέντρο έπεσε πάνω της την ώρα που περπατούσε με τη μητέρα της. Ζημιές και τραυματίες αναφέρθηκαν και στο Βερολίνο, όπου όμως το σύστημα κακοκαιρίας είχε φτάσει αποδυναμωμένο.
  Οι άνεμοι είχαν προκαλέσει από την Τρίτη σοβαρά προβλήματα στις οδικές, εναέριες και θαλάσσιες συγκοινωνίες σε διάφορα τμήματα της Γερμανίας. Αριθμός νοικοκυριών έμεινε χωρίς ρεύμα, ορισμένα μέχρι και την Τετάρτη.
  Oι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες κοντινών αποστάσεων χρειάστηκε να ανασταλούν στη Βόρεια Ρηνανία, με ακυρώσεις και στα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων. Σιδηροδρομική παράλυση και στη Βαυαρία, ενώ ένας συρμός υψηλής ταχύτητας με 400 επιβάτες είχε ακινητοποιηθεί μεταξύ Αμβούργου και Βερολίνου.

Πηγή: politis-news.com