Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Αγγλία: Αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας του μετρό στο Λονδίνο, λόγο φόβου τρομοκρατικής ενέργειας.

 Ο έφηβος συνελήφθη το Σάββατο (προχθές) «ως ύποπτος εμπλοκής στην παραγγελία, την προετοιμασία, την παρακίνηση σε τρομοκρατικές ενέργειες και παραμένει υπό κράτηση», εξήγησε η αστυνομία σε μία ανακοίνωση.
 Προχθές, η αυστραλιανή αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι συνέλαβε πέντε άνδρες, οι δύο από τους οποίους θεωρούνται ύποπτοι ότι σχεδίαζαν τη διάπραξη «τρομοκρατικών ενεργειών» στη Μελβούρνη, κυρίως κατά τη διάρκεια των εορτασμών της ιστορικής επετείου της μάχης της Καλλίπολης, στις 25 Απριλίου.
  Ένας από τους αξιωματικούς που εργάζονται στην υπόθεση του υπόπτου που συνελήφθη στη Βρετανία, ο βασικός επίτροπος Τόνι Μόουολ, δήλωσε πως εντοπίσθηκαν συνομιλίες «ανάμεσα σε ένα άτομο στα βορειοανατολικά (της χώρας) και έναν άνδρα στην Αυστραλία, [γεγονός] που αποτελεί μία αξιόπιστη τρομοκρατική απειλή».
  Η αστυνομία διευκρίνισε πως ο έφηβος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά στις 2 Απριλίου, αλλά δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη για επικείμενη επίθεση στη Βρετανία.
  Προχθές, έπειτα από τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αυστραλία, η Βρετανία ανακοίνωσε πως επρόκειτο να αυξήσει το προσωπικό ασφαλείας της για τις αναμνηστικές τελετές του Anzac, της μάχης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, τα 100 χρόνια από την οποία εορτάζονται φέτος, γνωστής επίσης ως μάχη της Καλλίπολης ή ακόμη μάχη των Δαρδανελίων.
«Προληπτικά, όλες οι δυνάμεις ασφαλείας κλήθηκαν να διπλασιάσουν την ετοιμότητά τους κατά τις εκδηλώσεις ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του κοινού», ανακοίνωσε ο Νιλ Μπάζου, υπεύθυνος της ασφάλειας στο μετρό του Λονδίνου.

Πηγή: ethnos.gr