Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Οι κάτοικοι του Ακταίου, εγκαινίασαν τη νέα στάση του προαστιακού με αγιασμό!!!

Ευλογητός ο Προαστιακός. Οι κάτοικοι του Ακταίου εγκαινίασαν τη νέα στάση με αγιασμό  Το διεκδίκησαν και το κατάφεραν. Οι κάτοικοι του Ακταίου έβλεπαν τον προαστιακό να περνάει από το Ρίο προς τον Άγιο Βασίλειο χωρίς να κάνει στάση ο συρμός στην κοινότητά τους. Η νέα στάση λειτούργησε τον προηγούμενο Φεβρουάριο και την Κυριακή 5 Απριλίου οι κάτοικοι την εγκαινίασαν εκφράζοντας ευχαριστίες σε όσους τους βοήθησαν.
  Το αίτημα για την κατασκευή και λειτουργία στάσης του προαστιακού στο Ακταίο διατύπωνε πιεστικά η τοπική κοινωνία από το 2013. Το Δημοτικό Συμβούλιο -με την προηγούμενη σύνθεσή του- είχε κάνει ομόφωνα δεκτό το αίτημα των κατοίκων, οι οποίοι κόντρα στις αρχικές εκτιμήσεις επέμειναν στην διεκδίκηση να σταματά ο προαστιακός στην κοινότητα. Το βασικό επιχείρημα της τοπικής κοινωνίας, εκτός από την έλλειψη συγκοινωνιακού μέσου, ήταν πως στο Ακταίο ζουν μόνιμα περίπου 2.000 κάτοικοι, οι οποίοι το καλοκαίρι τουλάχιστον διπλασιάζονται.
Με μεθοδικές κινήσεις και παρεμβάσεις προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και με τοπικές συνέργειες, η στάση κατασκευάστηκε και από την Παρασκευή 27/02/2015 ξεκίνησε να λειτουργεί. Η στάση βρίσκεται μεταξύ Αγίου Βασιλείου - Ρίου και εξυπηρετεί τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και άλλων οικισμών, οι οποίοι μπορούν πλέον να μετακινηθούν από και προς το εμπορικό κέντρο της πόλης άνετα και οικονομικά. Τα δρομολόγια που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό στη στάση Ακταίο εκτελούνται κάθε μια ώρα.
  Την προηγούμενη Κυριακή έγιναν τα εγκαίνια της νέας στάσης από τους κατοίκους. Η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Μαρία Ντόβα εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όσους συνέβαλαν στη λειτουργία της νέας στάσης για το Ακταίο. Μεταξύ αυτών, τον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Θανάση Ζηλιασκόπουλο που έδωσε την άδεια για τη νέα στάση, το δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, τους αντιδημάρχους Χρήστο Κορδά και Παύλο Στάμο, οι οποίοι με τη συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου βοήθησαν στην ολοκλήρωση της κατασκευής.
  Επίσης, ευχαρίστησε τους Κώστα Αξιώτη και Γιώργο Τσαπάρα για την οικειοθελή συμβολή στην αποπεράτωση του έργου, την «ΑΓΕΤ Ηρακλής» και τον διευθυντή της εταιρίας Διονύση Γάκη για την παραχώρηση έτοιμου μπετόν, και τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο για την κάλυψη σε αδρανή υλικά και για τις χωματουργικές εργασίες

Συντάκτης: Μιχάλης Βασιλάκης
Πηγή: pelop.gr