Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Την Πέμπτη θα ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή, Θεσσαλονίκης-Ειδομένης.

 Την Πέμπτη θα δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης -Ειδομένης, η οποία είχε κλείσει στις 28 Μαρτίου όταν εμπορική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκης - Σκοπίων - Βελιγραδίου - Κεντρικής Ευρώπης, εκτροχιάστηκε κοντά στο χωριό Γέφυρα.
 Τα δρομολόγια αρχικά θα γίνονται με ελκτικές μηχανές Ντήζελ, μέχρι την αποκατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου που υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου δυο εβδομάδες. 
 Σύμφωνα με πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η συνολική ζημιά από τον εκτροχιασμό υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ. Περίπου στις 200.000 ευρώ εκτιμάται η επιβάρυνση του ΟΣΕ, η οποία περιλαμβάνει το κόστος αποκατάστασης της υποδομής της γραμμής, καθώς και το επιπλέον κόστος για τη μεταφορά των εμπορευμάτων μέσω Βουλγαρίας.
 Από τα 34 βαγόνια της μισθωμένης από την COSCO εμπορικής αμαξοστοιχίας, που ήταν φορτωμένη με πάνελ και άλλο ηλεκτρονικό εξοπλισμό με προορισμό την Ουγγαρία, εκτροχιάστηκαν τα 26, καθώς και η μηχανή του συρμού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο μηχανοδηγοί, ευτυχώς ελαφρά.

"Σιδηροδρομικά Νέα"