Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Ιαπωνία: Γνωρίστε το μοναδικό Μουσείο Σιδηροδρόμου της Σαϊτάμα!!! Δείτε το βίντεο!!!

  
 Την ιστορία του σιδηροδρόμου της Ιαπωνίας, έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν οι επισκέπτες του μοναδικού Σιδηροδρομικού Μουσείου της Σαϊτάμα, το οποίο άνοιξε της πύλες του το 2007, θαυμάζοντας όλες τις ιστορικές ατμήλατες και τα τρένα της Ιαπωνίας.
Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία, να μπουν σε προσομοιωτές αλλά και στο εσωτερικό κάποιον μοντέλων. Με αυτό τον τρόπο μπορούν βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, μαθαίνοντας ταυτόχρονα για τις τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν κατά το παρελθόν, από τον ιαπωνικό σιδηρόδρομο. Εκτός των άλλων στην έκθεση του μουσείου, βρίσκονται με ιστορική σειρά, πιστά αντίγραφα μοντελισμού όλων ιαπωνικών τρένων και μηχανών που χρησιμοποιήθηκαν στο σιδηρόδρομο της χώρας. Σχεδόν κανένας προσομοιωτής δεν χρειάζεται πρόσθετο εισιτήριο, με εξαίρεση αυτόν της ατμήλατης, που μπορούν να το επισκεφτούν μόλις οι πρώτοι 27 επισκέπτες της ημέρας. 
  Στο 2ο όροφο υπάρχουν θεωρεία με καθίσματα, από όπου οι επισκέπτες μπορούν φωτογραφίσουν ή απλά να θαυμάσουν τα τρένα του δικτύου, που περνάν ακριβώς μπροστά από το μουσείο. Το ίδιο μπορούν κάνουν και σε ανοικτό χώρο που προσφέρεται για τον ίδιο λόγο.  
  Το μουσείο επισκέπτονται σχολεία, των οποίων οι μαθητές, μετά την ξενάγησή τους, έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους ως μηχανοδηγοί, στον μικρό εκπαιδευτικό σιδηρόδρομο του μουσείου. 
Απολαύστε το!!! 


Επιμέλεια:"Σιδηροδρομικά Νέα"