Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ανάκληση των "μνημονιακών" απολύσεων μέσω ν/σ του κ. Κατρούγκαλου.


 Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον τίτλο «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης – Καταπολέμηση γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις», που μεταξύ άλλων προβλέπει την επαναπρόσληψη των δημοσίων υπαλλήλων που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται και η πρόσληψη των επιτυχόντων ΑΣΕΠ, ενώ δίνεται δίμηνη παράταση στους δήμους μέχρι τον Μάιο προκειμένου να κλείσουν τους προϋπολογισμούς τους. 
  Οσον αφορά τη Δημοτική Αστυνομία με το νομοσχέδιο καταργούνται οι θέσεις στην ΕΛ.ΑΣ. που είχαν δημιουργηθεί για τους δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι θα πρέπει να δηλώσουν σε διάστημα 10 ημερών αν επιθυμούν να επιστρέψουν στη θέση και στον δήμο που υπηρετούσαν. Ωστόσο, όσοι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί σε σωφρονιστικά ιδρύματα θα παραμείνουν στις θέσεις τους.
  Το νομοσχέδιο εκτιμάται ότι θα συμβάλλει στην ενίσχυση της μονιμότητας στο Δημόσιο, με τη μονιμοποίηση περίπου 40.000 υπαλλήλων Ιδωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου που απασχολούνται στην κεντρική διοίκηση ενώ με την εφαρμογή του θα ανακληθούν όλες οι «μνημονιακές» απολύσεις και διαθεσιμότητες (3.900). Παράλληλα θα προσληφθούν οι περίπου 6.000 αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, αφού προηγουμένως υπάρξει μία διαδικασία κινητικότητας, ως κίνητρο για να ενισχυθούν υπηρεσίες με μεγάλες ελλείψεις.
  Επίσης, επανασυστήνονται οι κλάδοι των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης, των πανεπιστημιακών υπαλλήλων και των σχολικών φυλάκων που καταργήθηκαν.

Πηγή: kathimerini.gr