Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Στην Αθήνα αύριο, το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης».

Ξεκίνησε με τραίνο από το Σ.Σ Θεσσαλονίκης, πέρασε από την Θεσσαλία και καταλήγει αύριο στην Αθήνα. 

  Ένα καραβάνι γεμάτο… δίψα για ζωή και αξιοπρέπεια πέρασε χθες από τη Λάρισα και θα συνεχίσει την πορεία του μέχρι την Αθήνα και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας αύριο Δευτέρα. Μια ομάδα από εκατοντάδες εργαζόμενους που περνάνε δύσκολες ώρες το τελευταίο διάστημα, έφτασε αρχικά στον ΟΣΕ και με πορεία πέρασε από τα κεντρικά σημεία της πόλης για να καταλήξει στην πλατεία Ταχυδρομείου όπου εκεί υπήρξε ανοιχτή διάθεση προϊόντων του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ.
  Το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης», όπως ονομάζεται, μετά τη Λάρισα είχε και ενδιάμεσους σταθμούς τον Βόλο και τη Χαλκίδα πριν τον τελικό του προορισμό. Διοργανωτές είναι οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, των Τσιμέντων Χαλκίδας, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες Θεσσαλονίκης, οι απολυμένοι της Coca Cola και οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα Θεσσαλονίκης.
«Δεν υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα στους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Κατεβαίνουμε για να ζητήσουμε αξιοπρέπεια και σεβασμό στην εργασία μας και στη ζωή μας. Πρέπει να δοθεί λύση, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Όλοι ενωθήκαμε και κατεβαίνουμε στην Αθήνα για να απαιτήσουμε τα αδιαπραγμάτευτα. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύση τώρα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μάκης Αναγνώστου που είναι εκπρόσωπος της ΒΙΟΜΕ.
«Μέρα με την ημέρα και με την πρωτοφανή και διεθνή στήριξη του κόσμου αντέχουμε. Πολλοί υπερέβησαν τις δυνάμεις τους. Με την αυτοδιαχείριση δείχνουμε πως νικάμε και κάναμε 24ωρο πρόγραμμα. Το πίστευαν οι συνάδελφοι και κατάφεραν να αποδείξουν πως οι γενικές συνελεύσεις ήταν ικανές. Σήμερα είμαστε όλοι μαζί εδώ και εκπέμπουμε το μήνυμα πως η ιστορία δεν τελείωσε αλλά συνεχίζεται. Η αδιαμεσολάβητη δράση θα στείλει το μήνυμα χωρίς καμία αλλοίωση» τόνισαν μεταξύ άλλων οι εκπρόσωποι της ΕΡΤ 3 ραδιόφωνο και τηλεόραση κ. Γιάννης Γκίρμπας και Χρήστος Αβραμίδης.
  Όσον αφορά στους Σχολικές Φύλακες τοποθετήθηκε ο κ. Μανώλης Σταθόπουλος που ανέφερε: «Συμμετέχουμε στο καραβάνι κοινού αγώνα και λέμε στον κόσμο πως όσο προσπαθούν να χωρίσουν τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εμείς λέμε το αντίθετο γιατί παλεύουμε για την αξιοπρέπεια».
  Τέλος, ο κ. Δημήτρης Αγάς ως εκπρόσωπος των απολυμένων απεργών της Coca Cola εργοστάσιου Θεσαλονίκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ για ένα καλύτερο αύριο. Θέλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα. 18 μήνες εμείς είμαστε στις κινητοποιήσεις μετά το κλείσιμο των εργοστασίων και τις απολύσεις 2.500 εργαζομένων είναι ηλίου φαεινότερο τι πρέπει να κάνει ο κόσμος».

Συντάκτης: Κ. Γκιάστας
Πηγή: eleftheria.gr