Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Πιθανή απόφαση του ΣτΕ, για αντισυνταγματικές μειώσεις συντάξεων!

  Απόφαση βόμβα αναμένεται να εκδώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων από το 2012, καθώς φαίνεται πως η Ολομέλεια πιθανότατα θα κρίνει πως είναι αντισυνταγματικές. 

  Όσοι συνταξιούχοι έχουν προσφύγει, που είναι γύρω στους 15, θα δικαιωθούν και μάλιστα αναδρομικά, γεγονός που σημαίνει ότι θα δουν τις αποδοχές τους να επιστρέφουν στα προ του 2012, επίπεδα. 
  Αναδρομική θα είναι και ισχύ για όσους έχουν προσφύγει σε διοικητικά δικαστήρια σε χαμηλότερο βαθμό και περιμένουν την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία θα δημιουργήσει δεδικασμένο. 
  Αναφορικά με εκείνους που δεν έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη, θα δικαιωθούν μεν, αλλά θα δουν από εδώ και πέρα τις συντάξεις τους να αυξάνονται, δεν θα ισχύ δηλαδή για αυτούς η αναδρομικότητα. 
  Πρόκειται για τον νόμο 4093/2012 που προέβλεπε περικοπές των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ 5 έως 15%, κατάργηση δώρων και επιδόματος αδείας, κάτι που τότε είχε όφελος στα ασφαλιστικά ταμεία 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ. 
  Αυτό σημαίνει πως εάν όντως ληφθεί μία τέτοια απόφαση, τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι ήδη στο κόκκινο, θα τιναχθούν στον αέρα.

Πηγή:newsit.gr