Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Βουλευτές της ΑΝΕΛ, συναντήθηκαν με την Π.Ο.Σ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Σ.Ε.

 Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αποτελούμενη από τους κ.κ. Δαμαβολίτη Κωστή, Παπαχριστόπουλο Θανάση και Καμμένο Δημήτρη συναντήθηκε, χθες 15.04, με το προεδρείο της Π.Ο.Σ. για τα προβλήματα που απασχολούν τους σιδηροδρομικούς με σημαντικότερο το θέμα της πιθανής ιδιωτικοποίησης του Σιδηροδρομικού δικτύου και των υπηρεσιών του.
 Το συνδικάτο των σιδηροδρομικών κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης επικεντρώθηκε κυρίως στον κατακερματισμό-διαχωρισμό του σιδηροδρόμου, βάσει νομοθεσίας της Ε.Ε, σε εταιρείες υποδομής και εκμετάλλευσης, που οδήγησε σε συρρίκνωση του σιδηροδρομικού έργου. Η απαίτηση του κράτους να υποχρεώνει τον σιδηρόδρομο σε δανεισμό, με εγγυητή το ίδιο, για τα έργα υποδομής, διαμόρφωσε μια πλατφόρμα κακοδιοίκησης και ένα ‘χρέος’ υψηλής υποχρέωσης που οδήγησε, όπως προαναφέρθηκε, σε κατακερματισμό των υπηρεσιών του ΟΣΕ και σε δραστική μείωση του προσωπικού μέσω της διαδικασίας των μετατάξεων (ν.3891). Πάγιο αίτημα του συνδικάτου η άμεση πρόσληψη προσωπικού, καθώς το ιστάμενο προσωπικό δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του σιδηρ. Δικτύου για συντήρηση, καθώς επίσης και η ενοποίηση όλων των εταιρειών σε μια, για έναν ενιαίο – δημόσιο σιδηρόδρομο.
damose  Εν συνεχεία, ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝ.ΕΛ και αρμόδιος του κινήματος για θέματα μεταφορών & υποδομών, συνοδευόμενος και από τον κ. Καμμένο Δημήτρη συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Σ.Ε. κ. Θεοφανόπουλο στα κεντρικά γραφεία του Ο.Σ.Ε. στην Αθήνα. Σκοπός της συνάντησης η ενημέρωση για την σχέση του Ο.Σ.Ε με τις υπόλοιπες εταιρείες (ΓΑΙΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΕΣΤΥ, ΕΡΓΟΣΕ), οι οικονομικές ανάγκες του ομίλου και η σημαντικότητα της σιδηροδρομικής σύνδεσης των Λιμανιών του Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης. Έργο πνοής και ιδιαίτερα σημαντικό για τη μεταφορά φορτίων και την αύξηση κινητικότητας των γραμμών από τα λιμάνια στο κύριο σιδηροδρομικό δίκτυο, η υλοποίηση και αναβάθμιση του δικτύου δήλωσε ο κ. Θεοφανόπουλος αποτυπώνοντας τα τεράστια οικονομικά και εμπορικά οφέλη που θα έχει για τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  Ο κ. Δαμαβολίτης εν αναμονή και των συναντήσεών του με τους αρμόδιους και των υπολοίπων εταιρειών του Σιδηροδρομικού δικτύου δεν θέλησε να δεσμευθεί για επόμενες ενέργειες, δηλώνοντας πως το πιο ασφαλές μέσο μαζικής μεταφοράς χρίζει συγκεκριμένων πολιτικών ανάπτυξης.

Πηγή: candianews.gr