Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Ένας πρώην σιδηροδρομικός, στην διεύθυνση εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

  Αιφνίδια ήταν για αρκετούς παράγοντες στον χώρο της εκπαίδευσης η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την τοποθέτηση των περιφερειακών διευθυντών Εκπαίδευσης αργά το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης. Τα δεκατρία ονόματα δεν είναι ευρέως γνωστά, ωστόσο το καθένα από τα πρόσωπα που θα πάρουν τη θέση αυτή, βασικής σημασίας για την εκπαιδευτική πολιτική του υπουργείου, έχει και τη δική του «ιστορία».
  Στη Θεσσαλονίκη τοποθετήθηκε ο γεωλόγος και θεολόγος κ. Παναγιώτης Ανανιάδης. Όπως αναφέρει και στην προσωπική ιστοσελίδα του, είναι γεννημένος το 1958 στον Βόλο, έχει πάρει πτυχίο από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Γεωλογικό) και από τη Θεολογική Σχολή - Ποιμαντικό Τμήμα του ΑΠΘ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Σπουδές στην Εκπαίδευση) και έχει διατελέσει υπεύθυνος Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής, σύμβουλος, εκπαιδευτής και επιμορφωτής σε σεμινάρια και διευθυντής σχολικών μονάδων. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος της Χριστιανικής Δημοκρατίας, ενώ δραστηριοποιείται επίσης στη Χριστιανική Εναλλακτική Κίνηση Εκπαιδευτικών και στον Πανελλήνιο Θεολογικό Σύνδεσμο «Καιρός». Προ του διορισμού του στη μέση εκπαίδευση ήταν διευθυντής βιβλιοπωλείου στη Θεσσαλονίκης και επί εξαετία σταθμάρχης στον ΟΣΕ.

Πηγή: tovima.gr

"Σ.Ν": Ο διαχειριστής των "Σιδηροδρομικών Νέων" Χρήστος Γιαννακίδης, εύχεται στο πρώην συνάδελφό του κ. Παναγιώτη Ανανιάδη, με τον οποίο συνεργάστηκε στο ίδιο γραφείο, καλή επιτυχία στο νέο του έργο.