Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Από αύριο, τέλος οι καθυστερήσεις στον προαστιακό της Αθήνας.

 Καθυστερήσεις πάνω από 45 λεπτά παρουσιάζουν από την προηγούμενη Πέμπτη τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηρόδρομου λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στην ηλεκτροκίνηση στο ύψος του σταθμού ΣΚΑ-Αχαρναί την περασμένη Πέμπτη και η οποία αναμένεται να αποκατασταθεί αύριο.

  Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι οι καθυστερήσεις στα δρομολόγια του τμήματος Κιάτο-Αεροδρόμιο οφείλονται σε πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένα πολύ μικρό τμήμα του δικτύου μήκους 30-50 μέτρων. Ωστόσο αυτό αναγκάζει τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να εκτελεί την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα με ντιζελοκίνητους συρμούς τύπου RAILBUS. Έτσι οι επιβάτες πραγματοποιούν δύο μετεπιβιβάσεις, από ηλεκτροκίνητους σε ντιζελοκίνητους συρμούς, στους σταθμούς Ασπροπύργου και Μεταμόρφωσης.
  Προβλήματα παρουσιάζονται και στο τμήμα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη καθώς αρκετές ημέρες μετά τον εκτροχιασμό εμπορικής αμαξοστοιχίας στο χωριό Γέφυρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία δεν έχει αποκατασταθεί δημιουργώντας ...παρενέργειες στις εμπορικές συμφωνίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Τα εμπορικά δρομολόγια αναγκάζονται να κάνουν ολόκληρο κύκλο μέσω Βουλγαρίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις που φτάνουν και τις 15 ώρες. Πηγές του ΟΣΕ, πάντως, επισημαίνουν ότι η συνεχιζόμενη κακοκαιρία είναι η αιτία που δεν έχει επανατοποθετηθεί η γραμμή υπογραμμίζοντας ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν τα έργα, η γραμμή θα παραδοθεί σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Συντάκτης: Μαρία Μόσχου
Πηγή: imerisia.gr