Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Οι δηλώσεις του κ. Στρατούλη, μετά την συνάντησή του με τους συνταξιούχους.

Δημήτρης Στρατούλης: "Δίκαια τα αιτήματα των συνταξιούχων"

 Σε ανακοίνωση προχώρησε ο χθες ο κ. Δημήτρης Στρατούλης, δημοσιεύοντας στον τύπο όλα όσα συζήτησε με τους συνταξιούχους, δεσμευόμενος ότι θα διορθωθούν οι αδικίες που έγιναν προς τους συνταξιούχους.

  "Συναντηθήκαμε σήμερα με αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συνταξιούχων, η οποία μας έθεσε, εκτός των άλλων, τρία απολύτως δίκαια αιτήματα. Το πρώτο αίτημα τους είναι να μην υπάρξουν νέες μειώσεις συντάξεων, το δεύτερο είναι να αποκατασταθούν οι απώλειες στις συντάξεις που προκλήθηκαν από τις μνημονιακές πολιτικές και το τρίτο αίτημα είναι να σταματήσει η λεηλασία των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης.
 Σε ότι αφορά το πρώτο αίτημα, υπογραμμίσαμε ότι δεν πρόκειται να γίνουν μειώσεις συντάξεων και νέες , δυσμενείς για τους ασφαλισμένους, παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, ενώ ενημερώσαμε την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων για τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταθέσουμε το επόμενο διάστημα. Επιπλέον τους τόνισα , ότι η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα του ασφαλιστικού ως «κόκκινη γραμμή» στις διαπραγματεύσεις που έχει αυτή την περίοδο με τους θεσμούς.
  Για το δεύτερο θέμα που τέθηκε από την αντιπροσωπεία, υπογραμμίσαμε ότι θα πάμε σε σταδιακή αποκατάσταση των περικοπών που έγιναν στις συντάξεις τα χρόνια των μνημονίων, ανάλογα με τους ρυθμούς ανάκαμψης της οικονομίας. Μάλιστα, ως δείγμα καλής θέλησης και ως πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση προχωράμε με την αποκατάσταση της 13ης σύνταξης, δηλαδή του δώρου των Χριστουγέννων, για όσους έχουν εισόδημα από σύνταξη έως 700 ευρώ.
  Τέλος, δεσμευτήκαμε ότι βάζουμε τέλος στη λεηλασία των αποθεματικών της κοινωνικής ασφάλισης και προσανατολιζόμαστε σε μια σταδιακή αποκατάσταση αυτής της λεηλασίας –που προκλήθηκε κυρίως μέσω του λεγόμενου PSI- με τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από το Ταμείο Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης."

"Σιδηροδρομικά Νέα"