Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Αυστραλία: Επιβεβαιώνεται η κατασκευή, της νέας υπόγειας σήραγγας του Μετρό στην Μελβούρνη.

Αρχιτεκτονική τομογραφία της Swanston Street   Η κυβέρνηση της Βικτώριας επιβεβαίωσε την κατασκευή της σιδηροδρομικής σήραγγας του μετρό που θα κατασκευαστεί κάτω από τον κεντρικότερο δρόμο της Μελβούρνης, την οδό Swanston. Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας, Daniel Andrews, δήλωσε σε εκπομπή του κρατικού ραδιοφώνου ABC είπε ότι το έργο θα προκαλέσει σημαντικές διαταραχές στην ομαλή λειτουργία του δρόμου. 
  Το κόστος κατασκευής του έργου θα κυμανθεί μεταξύ $9 και $11 δις. Θα περιλαμβάνει πέντε νέους σταθμούς: δύο στις περιοχές Arden και Parkville, και τρεις στον κεντρικό τομέα της πόλης (CBD North, South και Domain). Το μήκος της θα φτάνει τα 9 χιλιόμετρα. 
  Η κ. Andrews είπε, επίσης, ότι η κυβέρνησή του εξέτασε μια σειρά από επιλογές για την επέκταση του σιδηροδρομικού έργου και κατέληξε στην επιλογή της Swanston Street. Το βάθος της σήραγγας θα είναι μόλις στα 10 μέτρα, δηλαδή θα κατασκευαστεί πάνω από σημερινό City Loop και πάνω από τις σήραγγες του CityLink. 
  Ο πρωθυπουργός ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter την ανακοίνωση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οίκου Standard and Poor's, στην οποία αναφέρεται ότι η ακύρωση της σύμβασης του East West Link δεν θα επηρεάσει την αξιολόγηση της οικονομίας της Βικτώριας, που είναι σήμερα στο ΑΑΑ.

Πηγή: neoskosmos.com