Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ενδιαφέρον των Τούρκων, για διεύρυνση μεταφορών-σιδηροδρόμου Ελλάδας-Τουρκίας.

  Το ενδιαφέρον της Τουρκίας να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας, της ενέργειας και των μεταφορών, με έμφαση στην διεύρυνση της οδικής, σιδηροδρομικής, ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας-Τουρκίας, τόνισε ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς, κατά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη.
 Ο κ. Ουράς εξήρε το υψηλό επίπεδο εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ μετέφερε στον κ. Σταθάκη τις ευχές της κυβέρνησής του για την ανάληψη των καθηκόντων του. Τον προσκάλεσε, δε, να επισκεφθεί την Άγκυρα για συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων.
  Από πλευράς του, ο Υπουργός δήλωσε την πρόθεσή του να επεκτείνει τις σχέσεις των δύο χωρών σε όλους αυτούς τους τομείς και να συμβάλει ώστε να διευκολυνθούν τόσο οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα όσο και οι επενδυτικές δραστηριότητες της ελληνικής πλευράς στην τουρκική αγορά.

Πηγή: antenna.gr