Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Κωστας Γκιουλέκας: «Ο ΟΣΕ να συνεχίσει απρόσκοπτα το κοινωνικό του έργο. Όχι εταιρίες μαμούθ».

  Συνάντηση με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Κώστα Γκιουλέκα, είχε σήμερα το προεδρείο του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Βορείου Ελλάδος (ΣΣΒΕ), στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων που ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα, με πολιτικούς όλων των κομμάτων.
Το προεδρείο του ΣΣΒΕ, που αποτελούνταν από τον πρόεδρο κ. Νίκος Λάζου, τον Γενικό γραμματέα κ. Παναγιώτης Στεργιόπουλο, μαζί με το μέλος του δ.σ κ. Κώστα Τουλή, ενημέρωσε τον κ. Γκιουλέκα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι σιδηροδρομικοί, καθώς και για τις προωθούμενες αλλαγές στον Όμιλο του ΟΣΕ, σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν την στήριξη του κ. Γκιουλέκα, ώστε ο σιδηρόδρομος να παραμείνει υπό κρατικό έλεγχο. Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστας Γκιουλέκας, ο οποίος είναι ένθερμος φίλος των σιδηροδρομικών και του σιδηροδρόμου, κατέθεσε τις θέσεις τόσο τις προσωπικές του όσο και του κόμματος του, υπογραμμίζοντας το κοινωνικό έργο που προσφέρει σήμερα ο σιδηρόδρομος. 
 Σε δήλωση του στα «Σ.Ν» μετά την συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων είπε: « Δυο είναι τα θέματα. Πως μπορεί ο ΟΣΕ να αντέξει, λειτουργώντας σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον κερδοφόρα και από την άλλη πλευρά, πως ο ΟΣΕ θα συνεχίσει αυτή την κοινωνική υπηρεσία με απόλυτη ασφάλεια για τους επιβάτες και τους ίδιους τους εργαζόμενους. Επειδή πιστεύω πάρα πολύ στο μέλλον του εμπορευματικού σιδηροδρόμου αλλά και στον κοινωνικό ρόλο του επιβατικού σιδηροδρόμου, για αυτό τον λόγο εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ερευνήσουμε την περίπτωση πως θα μπορούσε ενδεχομένως να συνενωθεί ο ΟΣΕ με ένα λογιστικό έλεγχο η κάτι άλλο, ούτως ώστε για να δούμε εάν αυτό δίνει την δυνατότητα ενός βιώσιμου σχήματος». Στην συνέχεια της δήλωσης του ο κ. Γκιουλέκας έκανε λόγο για βιώσιμα σχήματα και όχι εταιρίες μαμούθ. «Δεν μπορούμε να μεγαλώνουμε το δημόσιο δημιουργώντας εταιρίες μαμούθ» υπογράμμισε.


Δείτε το βίντεο με ολόκληρη την ενδιαφέρουσα δήλωση του κ. Κώστα Γκιουλέκα, στα «Σ.Ν»


"Σιδηροδρομικά Νέα"