Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Συμφωνία σύναψε η Eurotunnel, με την κοινοπραξία δοκιμών Railenium.

  Συμφωνία υπέγραψε η Eurotunnel με την ερευνητική κοινοπραξία Railenium, για τη χρήση των υποδομών της, με σκοπό την δοκιμή καινοτομιών που αναπτύχθηκαν, στις ερευνητικές εγκαταστάσεις.  
  Η 50 χλμ σήραγγα της Μάγχης χρησιμοποιήθηκε από περίπου 120.000 τρένα το 2004 ή κατά μέσο ώρα 320 τρένα την ημέρα, περιλαμβάνοντας επιβατικά τρένα μήκους 800 μέτρων, τρένα με φορτηγά που μπορεί να ζυγίζουν έως 2400 τόνους, τρένα υψηλών ταχυτήτων της Eurostar και εμπορικά τρένα. Στις ώρες αιχμής, τρένα περνάνε μέσω της σήραγγας κάθε 3 λεπτά, κάνοντάς την μία από τις πιο πολυχρησιμοποιημένες σιδηροδρομικές διαδρομές στο κόσμο.
  Η συνεργασία με την Railenium, η οποία θα ξεκινήσει αυτό το χρόνο, θα δώσει την δυνατότητα να διασφαλιστεί η πιστοποίηση των καινοτομιών που αναπτύχθηκαν πιο γρήγορα, αφού η δοκιμές θα μπορούν να ολοκληρωθούν 5 φορές ταχύτερα σε σχέση με τα συμβατά δίκτυα.
 Κατά την διάρκεια των δοκιμών, θα υπάρξουν μετρήσεις της συμπεριφοράς των οχημάτων όταν θα τοποθετηθεί έρμα και σκυρόδεμα. Επίσης θα μετρηθούν οι αντοχές των οχημάτων και του εξοπλισμού. Ακόμα θα δοθεί η ευκαιρία, να γίνουν δοκιμές διαφορετικών φορτίων σε διάφορες ταχύτητες και  επιλογές προληπτικής συντήρηση και αυτόματων διαδικασιών επισκευής. 

Επιμέλεια:" Σιδηροδρομικά Νέα"