Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ο Γιάννης Βαρουφάκης μίλησε, βάζοντας «φωτιές» στους σιδηροδρομικούς

Για τον σιδηρόδρομο δεν έχουν μιλήσει ακόμα, ούτε ο υπουργός Οικονομίας και Υποδομών Γιώργος Σταθάκης, ούτε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. Μίλησε, όμως, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, βάζοντας «φωτιές» στους σιδηροδρομικούς.
Σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Star, o κ. Βαρουφάκης, αφού πρώτα ανέφερε ότι «στις ιδιωτικοποιήσεις δεν είμαστε δογματικοί, εξαρτάται από την περίπτωση», επισήμανε για τους σιδηροδρόμους ότι «η είσοδος ιδιωτών στον ΟΣΕ είναι απολύτως απαραίτητη», καθώς το ελληνικό δημόσιο «δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει στο σιδηρόδρομο τις επενδύσεις που είναι απαραίτητες».

Μάλιστα, καυτηρίασε την υπάρχουσα κατάσταση στο σιδηρόδρομο, τονίζοντας ότι παραπέμπει σε… προηγούμενο αιώνα.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών θα έπρεπε να γνωρίζει ότι σε φάση ιδιωτικοποίησης δεν είναι ο ΟΣΕ, αλλά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ (εταιρεία διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων) και η ΕΕΣΣΤΥ (τεχνική βάση), διαγωνισμοί που βρίσκονται στο στάδιο κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών. 

Επίσης, μίλησε για έλλειψη χρημάτων στην αναβάθμιση των σιδηροδρόμων. Μήπως, εννοεί ταΣΔΙΤ που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση για την ανακατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου;

Αντί να ξεμπλέξει τα πράγματα, μάλλον τα περιέπλεξε περισσότερο ο κ. Βαρουφάκης. 

metaforespress.gr