Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ. Εννέα μήνες φυλάκιση και τρία... χτυπήματα με ραβδί για δύο νεαρούς Γερμανούς που ζωγράφισαν γκραφίτι σε τρένο

Δικαστήριο της Σιγκαπούρης καταδίκασε σήμερα δύο Γερμανούς σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών και σε τρία χτυπήματα με ραβδί μετά την ομολογία τους ότι ζωγράφισαν γκραφίτι σε ένα τρένο.


Ο 22χρονος Αντρέας Φον Κνόρε και ο 21 ετών Έλτον Χιντζ κρίθηκαν ένοχοι για βανδαλισμό και καταπάτηση ξένης ιδιοκτησίας επειδή τον περασμένο Νοέμβριο εισήλθαν σε ένα από τα αμαξοστάσια της Σιγκαπούρης και ζωγράφισαν ένα βαγόνι τρένου με γκραφίτι.

Στη συνέχεια οι δύο νεαροί έφυγαν από τη Σιγκαπούρη και εντοπίστηκαν στη γειτονική Μαλαισία έπειτα από εκτεταμένη διεθνή αναζήτηση. Μεταφέρθηκαν πίσω στη Σιγκαπούρη για να εκτίσουν την ποινή τους.

Αμφότεροι εξέφρασαν μεταμέλεια στο δικαστήριο.

"Αυτή είναι η πιο μελανή σελίδα σε ολόκληρη τη ζωή μου. Είμαι πολύ θυμωμένος με τον εαυτό μου", είπε ο φον Νόρε.

Η Σιγκαπούρη φημίζεται για την καθαριότητά της και την μηδενική ανοχή της απέναντι σε πάσης φύσεως έκνομες ενέργειες.

Οι νόμοι περί βανδαλισμού της Σιγκαπούρης έγιναν διεθνώς γνωστοί το 1994 όταν ένας αμερικανός έφηβος, ο Μάικλ Φέι, καταδικάστηκε σε χτυπήματα με ραβδί επειδή κατέστρεψε αυτοκίνητα και δημόσια ιδιοκτησία παρά τις εκκλήσεις για επιείκεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, περιλαμβανομένου του τότε προέδρου Μπιλ Κλίντον.

imerisia.gr