Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Κινητικότητα στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

 Κινητικότητα υπάρχει τις τελευταίες μέρες στο "παγωμένο" έργο της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης. Όπως μαθαίνει από καλά πληροφορημένες πηγές το ypodomes.com εκτελούνται κάποιες μικρές εργασίες (κυρίως για θέματα ασφάλειας) που όμως δεν μπορούν με τίποτα να θεωρηθούν ως επιστροφή στα έργα.
  Η προσπάθεια πάντως που γίνεται αυτή την εποχή είναι να ολοκληρωθούν οι εκρεμμότητες ετών που έχουν μαζευτεί για να -όταν και εάν ξεκινήσει και πάλι το έργο- μην υπάρξουν άλλες χρονοβόρες καθυστερήσεις.
  Συγκεκριμένα αυτή την εποχή γίνεται αποτύπωση του σταθμού ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ προκειμένου να μπορέσουν (όταν...) μελλοντικά να αποσπαστούν τα ευρήματα. Επίσης διεξήχθη το δικαστήριο στις 15 Ιανουαρίου για τις απαλλοτριώσεις του "στοιχειωμένου" σταθμού ΒΟΥΛΓΑΡΗ και αναμένεται η απόφαση για να τελειώσει και αυτή η εκρεμμότητα.
  Στα υπόλοιπα πεδία γίνεται πλέον αντιληπτό ότι γίνεται προσπάθεια τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και μεταξύ Αττικό Μετρό και ανάδοχο να βρουν κοινό τόπο συνομιλιών για να ξεκινήσει το έργο ενώ παράλληλα περιμένουμε και τις αποφάσεις από τις υπόλοιπες διαιτησίες που εκκρεμούν.

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com