Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Σκηνοθέτης καταδικάζετε, για τον τραγικό θάνατο συνεργάτη του, σε σκηνή με τραίνο. Δείτε το βίντεο!

accident Τα τελευταία χρόνια πολλοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, προσπαθώντας να βγάλουν μια φωτογραφία ή ένα βίντεο σε γραμμές τραίνου. Σε μια από αυτές τις υποθέσεις τις περασμένης χρονιάς, εμπλέκεται και η ταινία "Midnight Rider". 
 Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων σε μια τρίστηλη στενή σιδηροδρομική γέφυρα, ένα τρένο πέρασε και σκότωσε ένα από τα μέλη του συνεργείου. Ο σκηνοθέτης Randall Miller, κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας, καταδικάστηκε σε 2 χρόνια κάθειρξη και 8 χρόνια επιτήρησης για την ανευθυνότητά του. Επίσης κλήθηκε να πληρώσει το πρόστιμο των 25,000$, εκτίοντας 360 ώρες κοινωνικών υπηρεσιών και αναγκάζοντάς τον να απέχει από την σκηνοθεσία καθ' όλη την διάρκεια των 10 χρόνων της ποινής του.

  Το δυστύχημα συνέβη στις 20 Νοεμβρίου 2014 όταν το πλήρωμα με το πλήρωμα να ριψοκινδυνεύει πάνω σε μια τρίστηλη στενή σιδηροδρομική γέφυρα, προσπαθώντας να γυρίσει μια σκηνή. Το τρένο άρχισε να πλησιάζει απροσδόκητα, με αποτέλεσμα το συνεργείο να μην βρίσκεται σε θέση να απομακρυνθεί έγκαιρα από τις γραμμές. Κάποια μέλη του συνεργείου τραυματίστηκαν, ενώ η 27 χρονη βοηθός κάμερας Sarah Jones χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από το τρένο.
  Ένα από τα αποδεικτικά στοιχεία, είναι ένα τρομακτικό βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο και το οποίο τραβήχτηκε από έναν κινηματογραφιστή του συνεργείου. Στο βίντεο φαίνεται ότι το συνεργείο προσπαθεί να εγκαταλείψει τις γραμμές, την ώρα που η κόρνα του τρένου ακούγεται. Το βίντεο κόβεται λίγο πριν το τρένο πλησιάσει το συνεργείο.
  Η σιδηροδρομική εταιρία προσκόμισε αποδεικτικά στοιχεία, ότι δεν είχε δώσει άδεια για αυτό το γύρισμα, μετά από αίτημα του συνεργείου. Ο Miller διαφωνώντας είπε ότι ο υπεύθυνος συνεργάτης του για τις τοποθεσίες, δεν τον ενημέρωσε για την έλλειψη άδειας και τώρα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος εξαιτίας μια τραγικής αποτυχημένης συνεννόησης.
  Μετά την απόφαση την ποινής ο δικαστής ευχήθηκε ότι αυτοί η υπόθεση να βοηθήσει στην αποφυγή τέτοιον ατυχημάτων στο μέλλον.
Επιμέλεια:"Σιδηροδρομικά Νέα"