Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Η.Π.Α. Νοικιάστε τραίνο και ξεφαντώστε!!!

 Image Flickr/fstopping
       Η Αρχή Μεταφορών του Σικάγου, επιτρέπει σε πολίτες να νοικιάζουν τραίνα της πόλης για ιδιωτικές τους εκδηλώσεις, καθημερινά σε ώρες μη αιχμής.
   
   Αν θέλετε ένα πραγματικά έναν μοναδικό χώρο για να γιορτάσετε τα γενέθλιά σας, το γάμο σας ή οποιοδήποτε άλλη κοινωνική σας εκδήλωση, τότε κάθε Τρίτη, έχετε την δυνατοτητα να το κάνετε, νοικιάζοντας το τραίνο «L» του Σικάγο κάνοντας μια βόλτα γύρω από την πόλη. 
    Η Αρχή Μεταφορών του Σικάγου μισθώνει τα τραίνα για δεκαετίες, λέει ο κ. William Reilly, γενικός διευθυντής των σιδηροδρομικών μεταφορών. Με την πάροδο των ετών, ο κ. Reilly έχει δει τα τραίνα να χρησιμοποιούνται για επιδείξεις μόδας, ως κινούμενα μουσεία τέχνης, για σχολικές περιηγήσεις, καθώς και για συνεδριάσεις.
     Το Σικάγο δεν είναι όμως το μόνο μέρος, που μπορείς να νοικιάσεις ένα τραίνο. Στο Λος Άντζελες, επίσης μπορείτε να νοικιάσετε σιδηροδρομικά βαγόνια για κοινωνικές εκδηλώσεις. Και αν έχετε ήδη ένα σιδηροδρομικό βαγόνι (επειδή μερικοί από εμάς έχουμε),η Amtrak θα σας αφήσει να το συνδέσετε σε ένα από τα τραίνα της, κάνοντας ένα ταξίδι γύρω από τη χώρα. 
        Αν πρόκειται να νοικιάσετε ένα όχημα για να γιορτάσετε, τότε αυτό θα είναι ένα ολόκληρο τραίνο «L». Γιατί; Πρώτον, οι άνθρωποι αγαπούν περισσότερο τα τραίνα από τα λεωφορεία. Δεύτερον, η ενοικίαση αυτού του τραίνου κοστίζει 1.800 δολάρια, το οποίο δεν είναι ακριβότερο από το μέσο όρο ενός λεωφορείου για γιορτές, προσφέροντας πολλά περισσότερα σε σχέση με τη τιμή του.
     Επιπρόσθετα , το «L» είναι πραγματικά ξεχωριστό: Έχει ιστορία , γοητεία, και προσφέρει μια όμορφη εμπειρία από το Σικάγο, καθώς κινείται σαν φίδι μεταξύ των κτιρίων της πόλης. (Οι άνθρωποι δεν γράφουν άδικα ποιήματα γι 'αυτό). Ο κ. Reilly θυμάται ότι ένας κύριος μίσθωνε ένα τραίνο «L» για να γιορτάσει τα γενέθλιά του, για 10 συνεχόμενα χρόνια, έως ότου η υγεία του δεν του το επέτρεπε πλέον.
  
Θα μπορούσε να είστε αυτός ο τύπος. 

       Αλλά να έχετε κατά νου , ότι η Αρχή Μεταφορών του Σικάγου έχει καθορίσει κάποια «πρέπει» και «δεν πρέπει». Εσείς μαζί με 34 άλλους ανθρώπους, μπορείτε να βρεθείτε μαζί, έχοντας φαγητό και χορεύοντας με ηχογραφημένη ή ζωντανή μουσική. Αλλά το αλκοόλ είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ.
      Και κάτι ακόμα. Αν πρόκειται να γιορτάσετε κάποια Τρίτη σε ένα τραίνο "L", η CTA σας λέει ότι φυσικά και μπορείτε. Η μόνη προϋπόθεση είναι απλά να μην το κάνετε κατά την διάρκεια των ωρών αιχμής, διότι αυτό δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστο.

Επιμέλεια: "Σιδηροδρομικά Νέα"