Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Επικοινωνία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, για την αυτοκινητάμαξα της γραμμή Βόλου – Λάρισας.

  Δέσμευση ΤΡΑΙΝΟΣΕ για λύση τον Ιούνιο του προβλήματος με την αυτοκινητάμαξα στη γραμμή Βόλου – Λάρισας
   Το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που μετακινούνται με τον σιδηρόδρομο στη γραμμή Λάρισας – Βόλου, έθεσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε επικοινωνία που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Θανάση Ζηλιασκόπουλο.
   Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει δέσμευση για επίλυση του προβλήματος με την αμαξοστοιχία τον ερχόμενο Ιούνιο.
   Αναλυτικά η δήλωση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας: «Έχει προκύψει ένα σοβαρό πρόβλημα στο θέμα του σιδηροδρόμου και μάλιστα στη γραμμή Βόλου – Λάρισας. Δημιουργούνται τεράστιες καθυστερήσεις. Υπάρχουν προβλήματα, επικινδυνότητα. Το συγκεκριμένο θέμα έθιξε και ο σύλλογος των εργαζομένων του σιδηροδρόμου στη Θεσσαλία σε μία συνάντηση που είχαμε. Θεωρούμε ότι είναι ντροπή για τη Θεσσαλία και υποβάθμιση, ένας τέτοιος σιδηρόδρομος γι’ αυτές τις δύο πόλεις.
  Θέσαμε το ζήτημα σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Θανάση Ζηλιασκόπουλο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα στο να διαθέσουν μία αυτοκινητάμαξα, ούτως ώστε να γίνεται απρόσκοπτα, σωστά και χωρίς επικινδυνότητα η μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων ανάμεσα στις δύο πόλεις. Πιστεύει ότι μέσα στον Ιούνιο θα απεγκλωβιστούν οι αυτοκινητάμαξες που χρειάζονται, γιατί δίνεται ένα μέρος της ηλεκτροκίνησης σε κυκλοφορία. 
  Παράλληλα, μου είπε ότι δεν γίνονται οι συντηρήσεις των μηχανών και των τρένων, γιατί υπάρχει πρόβλημα στην εταιρεία του ΟΣΕ που πραγματοποιεί το συγκεκριμένο αντικείμενο».