Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Συνάντηση ζητά ο κ. Μπουτάρης με τον κ. Σταθάκη, για το Μετρό Θεσσαλονίκης.

   Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Υποδομών, Γιώργο Σταθάκη, θα ζητήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή το θέμα τα μεγάλα έργα του μετρό, μετά από έγγραφο της Αττικό Μετρό, το οποίο παρουσίασε ο υπουργός και σύμφωνα με το οποίο ο Δήμος είχε την ευθύνη για τις καθυστερήσεις και το σχεδιασμό του έργου.
   Την ερώτηση έκαναν οι βουλευτές του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, και στην απάντηση της η Αττικό Μετρό αποδίδει ευθύνες στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την κατασκευή του έργου και τις μισές υποδομές.
   "Η Αττικό Μετρό πάει να τα ρίξει όλα στο Δήμο, ακόμα και τον σχεδιασμό. Με ενημέρωσαν για το έγγραφο, θα το δω και εγώ αναλυτικά και θα το καταγγείλω", είπε ο κ. Μπουτάρης, τονίζοντας πως θα ζητήσει συνάντηση με τον κ.Σταθάκη.
   Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, από την πλευρά του σημείωσε πως "έχουν αφήσει τόσα χρόνια την πόλη με τις λαμαρίνες. Θέλουν μήνυση για να καταλάβουν τι σημαίνει απόδοση δικαιοσύνης".

ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΕΣ

   Στο πλαίσιο της διαιτησίας μεταξύ Αττικό Μετρό και κοινοπραξίας εκδόθηκαν 13 αποφάσεις οι οποίες δικαιώνουν την ανάδοχο κοινοπραξία υπό την ΑΕΓΕΚ. Πρόκειται για αποφάσεις που αφορούν σε μικρά ποσά αποζημιώσεων, αλλά θεωρούνται ενδεικτικές του κλίματος.
  Υπενθυμίζεται πως η διαιτησία, στην οποία έχουν προσφύγει τόσο η Αττικό Μετρό (διαχειρίζεται το βαλτωμένο έργο), όσο και η κατασκευαστική κοινοπραξία έχει εκδώσει αρκετές αποφάσεις μέχρι σήμερα, με το όφελος να γέρνει προς την πλευρά των εργολάβων.
   Στελέχη που παρακολουθούν την υπόθεση του έργου (που θα έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2012, αλλά σήμερα είναι άγνωστο αν θα συνεχιστεί ενώ οι ολοκληρωμένες εργασίες δεν ξεπερνούν το 30%) αναμένουν τη νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό.

Πηγή: ypodomes.com