Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ινδία: Τολμηρή φοιτήτρια, αφοπλίζει επίδοξο βιαστή σε σιδηροδρομικό σταθμό!!!

foititria--irwida-esure-ton-epidokso-biasti-tis-stin-astunomia-apo-ta-mallia Αφόπλισε τον επίδοξο βιαστή της και τον έσυρε από τα μαλλιά στην αστυνομία: «Οι γυναίκες δεν είναι αντικείμενα που ο καθένας μπορεί να αγγίζει όποτε θέλει» λέει.

   Μια 20χρονη γυναίκα που όχι μόνο τόλμησε να αποκρούσει τον επίδοξο βιαστή της αλλά τον έσυρε από τα μαλλιά στην αστυνομία, θεωρείται ηρωίδα στην Ινδία.

  Ο λόγος για την Pradnya Mandhare (φωτογραφία), μια 20χρονη φοιτήτρια που πριν από λίγες μέρες υπέστη σεξουαλική παρενόχληση σε σιδηροδρομικό σταθμό, ενώ επέστρεφε στο σπίτι μετά από το μάθημα.


Την πλησίασε και άρχισε να την αγγίζει

  Ενώ περίμενε το τρένο μαζί με δεκάδες άλλους ανθρώπους, ένας άνδρας την πλησίασε και άρχισε να την αγγίζει ανάρμοστα σε διάφορα σημεία του σώματός της. Οταν εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει την άρπαρξε με δύναμη. «Σοκαρίστηκα για μερικά δευτερόλεπτα, αλλά στη συνέχεια άρχισα να τον χτυπώ με την τσάντα μου» είπε η 20χρονη στα ΜΜΕ. «Προσπαθούσε να με χτυπήσει κι εκείνος, αλλά κατάφερα να τον εξουδετερώσω, επειδή ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ».
   Και παρόλο που ο σταθμός του τρένου ήταν γεμάτος με ανθρώπους που περίμεναν το τρένο, κανείς δεν πήγε να την βοηθήσει.
«Κανείς δεν ήρθε προς το μέρος μου για να με βοηθήσει», είπε η φοιτήτρια. «Οι άνθρωποι σταμάτησαν και μας κοίταζαν επίμονα, αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο ούτε καν να ρωτήσει τι συνέβαινε και αν χρειαζόμουν κάτι».
  Αφού εξουδετέρωσε τον επίδοξο βιαστή της, η νεαρή κοπέλα τον έπιασε από τα μαλλιά και τον έσυρε μέχρι το αστυνομικό τμήμα του σταθμού.
 «Δυσκολευόμουν να περπατήσω ενώ τον έσερνα από τα μαλλιά, επειδή προσπαθούσε να διαφύγει και φοβόμουν ότι θα μου επιτεθεί. Μου έλεγε να μην τον τραβάω και ότι θα έρθει μόνος του αλλά εγώ δεν τον άφησα γιατί φοβόμουν μήπως ξεφύγει» είπε η θαρραλέα κοπέλα τονίζοντας ότι ούτε και τότε δεν προσφέρθηκε κανείς να την βοηθήσει.

«Οι γυναίκες φοβούνται να καταγγείλουν τέτοια περιστατικά»

  Η 20χρονη δήλωσε επίσης ότι οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται να προσφύγουν στην αστυνομία μετά από τέτοια περιστατικά, επειδή η καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση είναι χρονοβόρα διαδικασία και επειδή η αστυνομία ενδέχεται να μην είναι συνεργάσιμη.

«Γυναίκες, μην φοβάστε»

 «Καμιά γυναίκα δεν θα πρέπει να φοβάται να βγει μπροστά και να καταγγείλει τέτοιου είδους επιθέσεις» είπε η 20χρονη ενώ πρόσθεσε ότι «κάθε γυναίκα θα πρέπει να αντεπιτίθεται σε τέτοιες περιπτώσεις και δεν θα πρέπει να σιωπά. Είμαι ευγνώμων για το ότι η αστυνομία με βοήθησε και συνέλαβε τον κατηγορούμενο. Ζήτησα από τους αστυνομικούς να τον τιμωρήσουν, έτσι ώστε να μην τολμήσει να παρενοχλήσει καμία γυναίκα ποτέ ξανά».
«Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι η προσφυγή στην αστυνομία μετά από τέτοια περιστατικά, θα αμαυρώσει την τιμή της κόρης τους» λέει.
«Αλλά, οι γυναίκες θα πρέπει να υψώσουν τη φωνή τους και να διδάξουν σε αυτούς τους ανθρώπους ένα μάθημα. Οτι οι γυναίκες δεν είναι αντικείμενα που ο καθένας μπορεί να αγγίζει όποτε θέλει».

Πηγή: thetoc.gr