Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Παρουσίαση παραδοσιακών κρουστών, στο Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού του ΟΣΕ στα Βραχναίικα.

Τα Κρουστά Όργανα της Ελληνικής Παράδοσης παρουσιάζονται σε ειδική εκδήλωση στα Βραχναίικα Το Σάββατο 14 Μαρτίου    Το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στο κτίριο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού του ΟΣΕ στα Βραχναίικα, η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΡΑΧΝΑΙΙΚΩΝ, διοργανώνει παρουσίαση-διάλεξη με θέμα: «Τα Κρουστά Όργανα της Ελληνικής Παράδοσης».
  Θα παρουσιαστούν όλα τα κρουστά όργανα που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή μας μουσική ξεκινώντας από και τα κρουστά όργανα της αρχαιότητας και του Βυζαντίου.
  Κατά τη διάρκεια της διαδραστικής εισήγησης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με τα παραδοσιακά κρουστά που θα βρίσκονται στο χώρο, αλλά και να αποκτήσουν μια ακουστική εμπειρία της μουσικής παράδοσης κάθε γεωγραφικού διαμερίσματος, όπου το κάθε κρουστό συμμετέχει.
  Η παρουσίαση-διάλεξη θα γίνει από τον καθηγητή παραδοσιακών κρουστών Ιωάννη Τσεντούρο, που πλαισιώνει το τμήμα διδασκαλίας Παραδοσιακών Οργάνων που ξεκίνησε φέτος η Πολιτιστική Δράση, με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών του τμήματος.
  Η εκδήλωση θα γίνει στο χώρο του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού του ΟΣΕ στα Βραχναίικα, το Σάββατο 14 Μαρτίου και ώρα 7:30 το απόγευμα. Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στο email:p_d_vraxneikon@yahoo.com

Πηγή: thebest.gr