Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Σε κινητοποιήσεις και οι συνταξιούχοι του Ο.Σ.Ε.

 Παναττική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, την Τετάρτη 1 Απρίλη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Εργασίας οργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ.
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα σε όλους. Να καταργηθούν τώρα όλοι οι αντεργατικοί, αντιασφαλιστικοί, φορομπηχτικοί νόμοι. Να αποκατασταθούν όλα τους τα δικαιώματα που έχουν σφαγιαστεί, μισθολογικά, ιατροφαρμακευτικά και κοινωνικά. Αποκατάσταση όλων των περικοπών στις συντάξεις. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα γίνουν την 1η Απρίλη στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και το Βόλο, όπως αποφασίστηκε στις περιφερειακές συσκέψεις των συνταξιουχικών σωματείων των περιοχών.
  Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι συσκέψεις των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων σε όλη τη χώρα. Το πρόγραμμα μέχρι το τέλος της βδομάδας έχει ως εξής: Σήμερα, Παρασκευή, με τα συνταξιουχικά σωματεία σε Ηλιούπολη - Μπραχάμι - Γλυφάδα, στις 6 μ.μ. στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη. Επίσης, σήμερα, στην Αλεξανδρούπολη με τα συνταξιουχικά σωματεία της Θράκης (Επιμελητήριο Εβρου, Λ. Δημοκρατίας 307). Την Κυριακή 15/3, στο Λαύριο, στις 10.30 π.μ. στο Μηχανουργείο.

Πηγή: www2.rizospastis.gr