Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Το ΜΕΤΑ στηρίζει την απεργία των εργαζόμενων στα κυλικεία των τραίνων

Το ΜΕΤΑ εκφράζει την πλήρη συμπαράσταση στον αγώνα των Εργαζομένων Κυλικείων Αμαξοστοιχιών και Σιδηροδρομικών Σταθμών (ΣΕΚΑΣΣ).
Οι εργαζόμενοι στα κυλικεία των αμαξοστοιχιών αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα αυτοί και οι οικογένειες τους λόγω της μη καταβολής των δεδουλευμένων τους από την εργοδότρια εταιρεία, η οποία έχει την εκμετάλλευση των κυλικείων των τραίνων.
Παράλληλα χωρίς να τους έχει παραδώσει τις συμβάσεις εργασίας, τους απασχολεί χωρίς να τους επικολλά τα πλήρη ένσημα στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα.
Το Σωματείο Εργαζομένων Κυλικείων Αμαξοστοιχιών Σιδηροδρομικών Σταθμών για μεγάλο χρονικό διάστημα κατέβαλε προσπάθειες για την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων τους από την εργοδότρια εταιρεία, μα δυστυχώς εισέπραττε την άρνηση και την κοροϊδία της.
Ύστερα από όλα αυτά, το σωματείο αποφάσισε να προκηρύξει απεργία για την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015, δηλώνοντας ότι δεν θα σταματήσουν οι εργαζόμενοι τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.
Το ΜΕΤΑ καλεί την εργοδότρια να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και να αποκαταστήσει πλήρως τις αδικίες που αυτοί υπέστησαν.
Τέλος, καλεί τον υπουργό Εργασίας κ. Π. Σκουρλέτη και τους αναπληρωτές υπουργούς Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Στρατούλη και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χ. Σπίρτζη, καθώς και τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ενσκήψουν πάνω στα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων και να ασκήσουν κάθε νόμιμη πίεση προκειμένου αυτά να ικανοποιηθούν.

Το γραφείο Τύπου του ΜΕΤΑ