Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Δεν πωλείται ο Ο.Σ.Ε, δηλώνει ο κ. Λαφαζάνης.

Λαφαζάνης: Δεν πουλάμε ΟΣΕ, Λιμάνι Πειραιά & Ενέργεια-Κόκκινη γραμμή το πρόγραμμά μας «Σε οριακό σημείο ο στραγγαλισμός της Οικονομίας. Θέλουν να εξοντώσουν τον λαό μας», τονίζει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση».

  Σε οριακό σημείο έχει ήδη φτάσει ο στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας, δηλώνει σε σημερινή συνέντευξή στην εφημερίδα «Επένδυση» ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή νεοαποικιακό εκβιασμό που ασκείται σε βάρος μιας μικρής χώρας, μόνο και μόνο επειδή η Κυβέρνησή της αντιστέκεται και δεν ακολουθεί νεοφιλελεύθερα μονεταριστικά δόγματα.
 Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να υλοποιηθούν με καθυστέρηση ορισμένες προεκλογικές εξαγγελίες της Κυβέρνησης λόγω των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ο Παν. Λαφαζάνης ξεκαθαρίζει ότι οι προγραμματικές δεσμεύσεις αποτελούν ενιαίο προοδευτικό και συνεκτικό σύνολο, του οποίου «οι ψηφίδες δεν μπορούν να αφαιρεθούν, ούτε να μετατοπίζονται αυθαίρετα».
«Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι το πρόγραμμά μας, για να τεθεί η χώρα σε νέα αναπτυξιακή προοδευτική τροχιά, με βαθύ αναπτυξιακό και κοινωνικό περιεχόμενο», δηλώνει ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και επισημαίνει ότι τα κατεστημένα κέντρα της Ευρώπης δεν θα καταφέρουν να σταματήσουν το ζωντανό προοδευτικό πείραμα που ξεκίνησε στη χώρα μας, με τον ΣΥΡΙΖΑ.
   Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επαναλαμβάνει ότι οι Δημόσιες επιχειρήσεις στο χώρο της Ενέργειας δεν θα ιδιωτικοποιηθούν αλλά θα ανασυγκροτηθούν υπό δημόσιο έλεγχο, για το λιμάνι του Πειραιά τονίζει ότι «δεν έχει αλλάξει η θέση μας ενάντια στην πώλησή του», ξεκαθαρίζει ότι ο ΟΣΕ επίσης δεν πωλείται, ενώ αναφέρει ότι η Κυβέρνηση θα επανεξετάσει σε βάθος την ιδιωτικοποίηση στων 14 αεροδρομίων προκειμένου να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο συμφέρον.

Απόσπασμα Συνέντευξης

Δημοσιογράφος : Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα της Cosco, ωστόσο φαίνεται ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά εντέλει συζητά με τους κινέζους ακόμα και το θέμα του ΟΣΕ. Μήπως και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα λέει προεκλογικά και άλλα κάνει ως κυβέρνηση;

ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣΌ,τι λέγαμε προεκλογικά ως αντιπολίτευση ισχύουν απολύτως και τώρα που είμαστε κυβέρνηση. Η θέση μας ενάντια στην πώληση του λιμανιού του Πειραιά δεν έχει αλλάξει, ούτε και η σκοπιά από την οποία βλέπουμε την επένδυση της Cosco. Ο ΟΣΕ, επίσης, δεν πωλείται. Αντίθετα, θέλουμε να ανασυγκροτήσουμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο.

Πηγή: euro2day.gr