Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Προβλήματα σε υπόγειες διαβάσεις του Ο.Σ.Ε σε δύο συνοικίες της Λάρισας.

  Οι δύο συνοικίες της Λάρισας, Αγ. Γεώργιος και Τούμπα, που χωρίζονται από τις σιδηροδρομικές γραμμές Λάρισας - Βόλου, συνδέονται μεταξύ τους από ένα αυτόματο πασάγιο με μπάρες που βρίσκεται στο τέλος των συνοικιών και από τις δύο υπόγειες διαβάσεις.
  Από τις δύο αυτές διαβάσεις γίνεται η καθημερινή μετακίνηση μαθητών για τα σχολεία και τα φροντιστήρια, η μετακίνηση ανθρώπων της Τούμπας που θέλουν να μεταβούν στην πόλη μέσω της αστικής γραμμής Νο2, άνθρωποι που θέλουν να μεταβούν στη λαϊκή της Κάρλας, στο ΚΑΠΗ Αγ. Γεωργίου κ.λπ. Γενικά κάτω από τις γραμμές καθημερινά περνάει αρκετός κόσμος.
  Όμως, οι υπόγειες διαβάσεις που δεν παραδόθηκαν ακόμα στον Δήμο Λαρισαίων και ανήκουν στον ΟΣΕ, δεν είναι σε κατάσταση άνετης διέλευσης. Υπάρχουν πολλά προβλήματα για τα οποία διαμαρτύρονται συχνά οι κάτοικοι (και καλά κάνουν) τα οποία τους δυσκολεύουν το ελεύθερο πέρασμα.
 Έλλειψη φωτισμού, νερά από βροχές και βρομιά, πολλές φορές κάνουν τη διέλευση αδύνατη. Μερικοί μας αναφέρουν ότι αδυνατώντας να περάσουν από κάτω, ανοίξανε τρύπες στην περίφραξη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και περνούν από πάνω.
  Στις 4 - 11 - 2014, επιτροπή της 3ης Δημοτικής Κοινότητας επισκεφτήκαμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ και επιδώσαμε υπόμνημα στον προϊστάμενο της υπηρεσίας κ. Στύλιο Γεώργιο, όπου μεταξύ άλλων θεμάτων, ζητήσαμε την επέκταση της περίφραξης των σιδηροδρομικών γραμμών μέχρι το τέλος των συνοικιών και την ανακαίνιση των υπογείων διαβάσεων.
  Ο προϊστάμενος δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του 2014 οι υπόγειες διαβάσεις θα επισκευασθούν και θα παραδοθούν στον Δήμο για την περαιτέρω συντήρησή τους, όσο για την επέκταση της περίφραξης θα μετέφερε το αίτημά μας στα κεντρικά της υπηρεσίας του ΟΣΕ για το ίδιο θέμα.
  Δεύτερη υπόσχεση, παρά του ότι με την αλλαγή της κυβέρνησης αλλάζει και η ηγεσία του Οργανισμού και αυτό σημαίνει κάποια καθυστέρηση στις αποφάσεις, ωστόσο θεωρούν ότι σύντομα οι υπόγειες διαβάσεις θα ανακαινισθούν και θα γίνει πρωτόκολλο παράδοσης στον Δήμο.
  Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει συντόμως. Όμως απαιτείται συχνή φροντίδα γιατί οι πολίτες που διέρχονται από εκεί καθημερινά, τους ενδιαφέρει η άνετη μεταφορά τους και μόνο και όχι η γραφειοκρατία.
  Ελπίζουμε να παραδοθεί το έργο σύντομα και να αναλάβει ο Δήμος Λαρισαίων τη συντήρησή τους για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Συντάκτης: Κώστας Ζέβλας, Προέδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας
Πηγή: eleftheria.gr