Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Τον... παρέσυρε το τρένο

Τα... νεύρα του Παναγιώτη Λαφαζάνη δοκιμάζει σε κάθε του συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, αφού όχι μόνο κινείται εκτός γραμμής σε διάφορα θέματα και προαναγγέλλει κυβερνητικούς «συμβιβασμούς», αλλά αφήνει ανοιχτό και το σενάριο ιδιωτικοποιήσεων.
Μάλιστα, χθες, εκτός του Λαφαζάνη, έξαλλοι με τον Βαρουφάκη ήταν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, εξαιτίας των όσων είπε ο υπουργός Οικονομικών στην εκπομπή «Ενικός» και στον Νίκο Χατζηνικολάου αργά τη νύχτα της Δευτέρας.
Ερωτηθείς αν ο ΟΣΕ θα ιδιωτικοποιηθεί ή όχι, ο Γιάνης Βαρουφάκης όχι μόνο χαρακτήρισε απαραίτητη την είσοδο ιδιωτών επενδυτών, αλλά ταυτόχρονα δήλωσε πως ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος είναι... στον 19ο αιώνα.
«Η είσοδος των ιδιωτών στον ΟΣΕ είναι απολύτως απαραίτητη για να μπορέσουμε να πάμε από τον 19ο αιώνα στον 21ο», είπε χαρακτηριστικά ο Βαρουφάκης, καίτοι ο ΟΣΕ έγινε κερδοφόρος όχι τώρα, αλλά επί κυβέρνησης Παπανδρέου -για την ακρίβεια, επί υπουργίας Ρέππα.
Έτσι, χθες, εκτός από τα... τηλέφωνα του Λαφαζάνη που «πήραν φωτιά», την «βαθιά θλίψη της και την απογοήτευσή της» εξέφρασε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, καλώντας ταυτόχρονα το Μέγαρο Μαξίμου να ξεκαθαρίσει τη θέση της κυβέρνησης.

matrix24.gr