Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Δεν πάει άλλο…

Το πρόβλημα με τις ελλείψεις προσωπικού σε ειδικότητες αιχμής στον ΟΣΕ έχει πλέον ξεπεράσει και τις κόκκινες γραμμές. Οι υπηρεσίες δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες σε προσωπικό, προκειμένου να διεκπεραιώσουν το μεταφορικό τους έργο.
Αρκεί να αναφέρουμε ότι στον κλάδο των σταθμαρχών στην επιθεώρηση Θεσσαλονίκης εργάζονται 60 περίπου σταθμάρχες ενώ χρειάζονται περίπου 80. Στον κλάδο Ελιγμών σήμερα εργάζονται 65 περίπου και χρειάζονται 100. Στους τεχνίτες – επισκέπτες – εργάζονται 20 περίπου και χρειάζονται 35.

Στην Επιθεώρηση Αλεξανδρούπολης οι σταθμάρχες εργαζόμενοι είναι 22 περίπου και χρειάζονται 35. Στον κλάδο των ελιγμών εργάζονται 24 και χρειάζονται 35. Μερικά από τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν την τραγικότητα της κατάστασης. Το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων δεν πραγματοποιεί ανάπαυσης. «Εργαζόμαστε συνεχώς 27 με 28 ήμερες τον μήνα χωρίς αναπαύσεις» λένε οι εργαζόμενοι. 
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο μέσος όρος των εργαζομένων ξεπερνά τα 50 έτη με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Τι γίνεται με τις 162 προσλήψεις;

Τον περασμένο Νοέμβριο ο ΟΣΕ είχε ανακοινώσει την πρόσληψη προσωπικού. Τι γίνεται με αυτές τις προσλήψεις ; θα πραγματοποιηθούν και πότε; Μήπως όταν θα είναι πλέον αργά; Αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί προϊστάμενοι σε ποια κατάσταση έχει περιέλθει ο ΟΣΕ; Εκτός και αν …
Να υπενθυμίσουμε ότι η 162 προσλήψεις αφορούν τους κλάδους Μηχανικών, Διοικητικής Υποστήριξης, Κυκλοφορίας, Τεχνικής Υποστήριξης και τον κλάδο Υγειονομικού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανά κλάδο ο αριθμός προς πρόσληψη είναι : για τον κλάδο Μηχανικών 33, κλάδο Διοικητικής υποστήριξης 14, κλάδο κυκλοφορίας 60, κλάδο τεχνικής υποστήριξης 53 και για τον Υγειονομικό κλάδο δυο Ιατροί.
Το θέμα της έλλειψης προσωπικού είναι μείζον θέμα και θα επανέλθουμε.